Du använder en gammal webbläsare! Uppgradera till en annan webbläsare för att kunna uppleva denna sidan.

  • Trender inom plastikkirurgin – Allt fler väljer återställande plastikkirurgi efter sin graviditet

    • Start Nyheter Trender inom plastikkirurgin – Allt fler väljer återställande plastikkirurgi efter sin graviditet
2015-11-02

Trender inom plastikkirurgin – Allt fler väljer återställande plastikkirurgi efter sin graviditet

När Art Clinic analyserade förra årets operationsstatistik kunde man utläsa en röd tråd bland de vanligaste plastikoperationerna. Samtliga ingrepp går att koppla till förändringar på den kvinnliga kroppen efter graviditet och barnafödande.

De absolut vanligaste plastikoperationerna är fortfarande bröstlyft, bröstförstoringar och bröstreduktioner. På Art Clinic är snittåldern på en bröstoperation 38 år.

– I den här patientkategorin är det vanligt att patienten upplever att de tappat formen på sin byst och känner att de vill återskapa något de en gång hade, säger Dr. Peter Zachrisson, Specialist i Plastikkirurgi. Gällande bröstförstoringar med implantat så ser vi också att allt fler väljer anatomiska (droppformade) implantat framför de runda.

På Art Clinic ser man även en ökning av ingrepp som bukplastikoperationer och fettsugning i kombination med en mindre bukplastik.

-De finns dem som efter en graviditet får en liten putmage som av förklarliga skäl inte går att träna bort, säger Dr. Peter Zachrisson. Det som påverkar området kan vara bukmuskler som glidit isär, ärr efter kejsarsnitt, överskottshud efter viktnedgång eller graviditet.

Den röda tråden bland de populäraste ingreppen är en tydlig indikation på att allt fler kvinnor prioriterar plastikkirurgi som återskapar och återställer.

Antalet bröstoperationer på Art Clinic ökade under 2014 med 37 % mot föregående år. Snittåldern på en kvinna som genomgår en bröstförstoring på Art Clinic är 38 år.

Antalet bukplastikoperationer ökade med 36 % mot föregående år. Snittåldern på en patient som genomför en bukplastik på Art Clinic är 42 år. 95 % av alla bukplastikoperationer på Art Clinic under 2014 var kvinnor.

Se alla nyheter
Redo för nästa steg?

Fyll i ett sökord och tryck på Enter