Du använder en gammal webbläsare! Uppgradera till en annan webbläsare för att kunna uppleva denna sidan.

  • Se resultatet i 3D – före operationen

2017-10-19

Se resultatet i 3D – före operationen

Virtual Reality, VR, har letat sig fram till plastikkirurgin som nu kan erbjuda dig att se förväntat resultat – innan du genomgår en operation eller behandling.
– Genom att visa dig 3D-animationer på bild och genom VR-glasögon kan du få en uppfattning om hur just du kommer att se ut, säger Dr. Anders Liss, specialist inom Plastikkirurgi.

Art Clinic är en ledande specialistklinik inom plastikkirurgi, ryggkirurgi och ortopedi. Fokus ligger på dig som patient för att du ska få en så bra upplevelse som möjligt och koncernen är idag den enda ISO-certifierade specialistkliniken i Sverige. Art Clinic ligger i framkant inom teknik och säkerhet och har nu infört 3D-simulering vid plastikkirurgiska ingrepp på alla sina kliniker runt om i landet.
– I en digitaliserad värld känns det naturligt att kunna erbjuda den här typen av teknik, säger Anders Liss, specialistansvarig läkare för plastikkirurgi på Art Clinic.

Vill du testa 3D-simulering? Läs mer här.

Tekniken passar främst för bröstoperationer men går utmärkt att applicera även på andra typer av ingrepp, t.ex. läppförstoring, näsplastik och fettsugning. Enligt Dr. Anders Liss blir det precis som att se sig själv i spegeln och han menar att apparaterna man använde tidigare var otympliga – dagens teknik tillåter att man kan genomföra 3D-simuleringen på en surfplatta.

”Laborera med implantat”
Vid din konsultation scannar kirurgen din kropp eller ansikte med en 3D-kamera. Det tar endast några sekunder, orsakar inga besvär och är ett naturligt komplement till vanlig fotografering och mätning. Tillsammans tittar läkaren och patienten sedan på en 3D-modell av hur ett simulerat resultat efter operationen och behandlingen skulle kunna bli. Gäller det en bröstförstoring kan man dessutom laborera med olika typer av implantat och storlekar för att hitta den form och volym som passar din kropp bäst.

Slutligen matas bilderna in ett program för 3D-simulering,
och då kan man se resultatet och sig själv i 360 grader via ett par VR-glasögon.
– 3D-simulering är ett bra komplement till den vanliga konsultationen för att den gör det lättare att kunna föreställa sig resultatet, säger Dr. Anders Liss.

Vill du genomgå en 3D-simulering? Boka här.

Se alla nyheter
Redo för nästa steg?

Fyll i ett sökord och tryck på Enter