Du använder en gammal webbläsare! Uppgradera till en annan webbläsare för att kunna uppleva denna sidan.

  • Rosa Bandet

foretagspaket2016-banner-730x150
Art Clinic stödjer Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj genom deras företagspaket. Vi är övertygade om att vi tillsammans med alla andra engagerade företag, föreningar och starka eldsjälar där ute i Sverige kan göra skillnad i kampen mot bröstcancer.

Vad är Rosa Bandet

Rosa Bandet är Cancerfondens kampanj som genomförs under oktober varje år med syfte att finansiera cancerforskning, sprida kunskap om cancerprevention och bröstcancer.

Bröstcancer är den vanligaste cancersjukdomen hos kvinnor i Sverige, vilket är anledningen till att Cancerfonden har en särskild aktivitet för just denna diagnos. Varje dag får 20 kvinnor i Sverige bröstcancer och de flesta av oss känner någon som drabbats.

Årets Rosa Band är designat av skådespelerskan Alicia Vikander.

”För mig är rosa bandet en symbol för en gemenskap som ger hopp om att det är möjligt att bli frisk. Att köpa det rosa bandet kan kännas som en droppe i havet. Men många små droppar blir tillsammans en kraftfull våg. Vågen symboliserar hopp. ”

Bandet finns att köpa hos ICA, Lindex och Apoteket Hjärtat.

Varför Art Clinic stöttar Rosa Bandet

På Art Clinic kommer vi oftast i kontakt med bröstcancerpatienter först när det blir aktuellt med en rekonstruktion. En bröstrekonstruktion i det fallet handlar om återställande kirurgi och vi har full förståelse för att ingreppet kan vara ett viktigt steg i en kamp på väg tillbaka efter en svår period. Läs mer om bröstrekonstruktioner här.

Den relation som vi har med de patienter som genomgår bröstcancer, i tillägg till den påverkan som sjukdomen har på oss som privatpersoner, har gjort att vi på Art Clinic känner ett djupt engagemang och vilja att bidra till att färga Sverige rosa.

Tillsammans kan vi ta upp kampen!

Redo för nästa steg?

Fyll i ett sökord och tryck på Enter