Du använder en gammal webbläsare! Uppgradera till en annan webbläsare för att kunna uppleva denna sidan.

  • Resan från stor till liten

    • Start Resan från stor till liten

RESAN FRÅN STOR TILL LITEN

Vad händer med kroppen om man lyckas gå ner mycket i vikt? De allra flesta som går från att vara överviktiga till normalviktiga upplever att de lider av ett hudöverskott. Ett problem som kan vara minst lika påfrestande men som är väldigt mycket svårare att påverka på egen hand. Vad kan man göra åt det överskott av hud som många lider av efter en massiv viktnedgång?

Linda lyckades gå ner 80 kilo helt på egen hand. Som fru, mamma till 3 pojkar och ordentligt överviktig tog Linda beslutet att det var hög tid att ta tag i sitt liv och uppnå drömmen om ett hälsosammare jag. På sin blogg goingsmaller.blogg.se beskriver Linda sin resa från 130 kg till 50 kg.

Under våren 2016 tog Linda kontakt med oss på Art Clinic för att se om vi kunde hjälpa henne med det hudöverskott som hennes drastiska viktnedgång resulterat i.

Dr. Andreas Lindahl plastikkirurg på Art Clinic förklarar:

”När man går ner så dramatiskt i vikt som Linda har gjort har huden ingen möjlighet dra ihop sig tillräckligt utan blir helt enkelt för stor. Huden blir skadad av tidigare uttänjning och förlorar sin elasticitet. Vi ser en situation som liknar Lindas hos de patienter som genomgått en viktreducerande operation som gastric bypass eller duodenal switch, men Lindas problem var bland det mest extrema vi ser. Den här problematiken finns i mindre skala hos alla patienter som har gått ned i vikt och att utvärdera hudkvaliteten är viktigt vid alla våra plastikkirurgiska konsultationer.” säger Dr. Andreas Lindahl.

”Det som är så anmärkningsvärt med Linda är att hon lyckats gå ned så här mycket i vikt (80 kg!) helt utan kirurgi. Hon är utan tvekan en av mina mest inspirerande patienter med sin viljestyrka och positiva syn på livet. Jag sitter dagligen och försöker motivera människor att förlora några kilon för att få ett bättre och mer estetiskt resultat av sin operation. Många säger att det är omöjligt. Jag rekommenderar alla dem att gå in på Lindas blogg. Hon inspirerar!” säger Dr. Andreas Lindahl.

Från stor till liten

”När Linda först kom till mig blev jag ganska förvånad när hon tog av sig kläderna. Hon blev en annan person då, och jag förstår att hon ville ha hjälp. Hon visade mig vad hon ville: lårplastik, armplastik, bröstplastik, ryggplastik samt rumplyft och hon var väldigt motiverad. Buken hade hon fått operera tidigare via landstinget. Eftersom hon föreföll klok och införstådd med vilka risker och utmaningar operationerna innebar för henne gjorde vi upp en långsiktig plan tillsammans. Det hon tyckte var absolut viktigast var att få operera armarna och benen och hon ville helst göra det samtidigt. Det skulle innebära en lång sövningstid och en besvärlig återhämtning, men vi enades om att göra detta eftersom vi fick bra kontakt och jag kände att hon förstod vad hon gav sig in på.” säger Dr. Andreas Lindahl.

”Linda berättade innan operationen att hon hade besvär med att hon lätt samlade på sig vätska. Efter operationen hade hon mycket riktigt en onormalt stor svullnad, men vi kunde hantera det på ett bra sätt och hennes resultat är ovanligt bra för att vara så här tidigt efter operationen. Efter-bilderna är tagna bara nio dagar efter operationen. Det tar normalt 6 månader innan det ser riktigt bra ut” säger Dr. Andreas Lindahl.

Före och efter hudförminskning hudreduktion Art Clinic.

 

”Jag tycker att Lindas fall visar hur viktigt det är att man som plastikkirurg är noggrann och tar god tid på sig vid första konsultationen. Eftersom Linda var välinformerad och vi fick bra kontakt före operationen kunde vi göra två stora ingrepp framgångsrikt i en sövning. Vi hade sedan tät kontakt efteråt och kunde hantera de problem som uppstod. Resultatet är över förväntan så här tidigt med Lindas oelastiska hudkvalité ” säger Dr. Andreas Lindahl.

”Jag är så glad över att jag tog beslutet att göra det här.” Linda

15 dagar efter operationen på Art Clinic skriver Linda på sin blogg.

”Jag är så nöjd. Vilka väl spenderade pengar. Jag är så glad över att jag tog beslutet att göra det här. Jag kunde faktiskt knappt ta in vad jag såg. Nej min kropp är låångt ifrån en drömkropp -men jag börjar få kroppen jag önskat kunna få ha”

Även Dr. Andreas Lindahl på Art Clinic verkar nöjd med resultaten.

”Jag tycker att Lindas fall visar hur viktigt det är att vara noggrann som plastikkirurg vid första konsultationen och ge patienten tid att förklara sig. Eftersom Linda var välinformerad och vi fick bra kontakt före operationen kunde vi göra två stora ingrepp framgångsrikt i en sövning. Vi hade också tät kontakt efteråt och kunde hantera de problem som uppstod. Resultatet är över förväntan med Lindas nedsatta hudkvalité och stora hudöverskott. Jag ser fram emot att jobba vidare med den plan jag och Linda har lagt upp. Hon är en inspiration både för mig och för andra patienter som vill förändra sin kropp!”

På tisdag den 7 juni kl. 20.00 kan du ta del av Lindas resa i Outsiders på Kanal 5.

Vill du se Lindas före och efterbilder på Art Clinic, klicka dig in här.

För att ta del av fler bilder och Lindas berättelse besök hennes blogg goingsmaller.blogg.se

Redo för nästa steg?

Fyll i ett sökord och tryck på Enter