Du använder en gammal webbläsare! Uppgradera till en annan webbläsare för att kunna uppleva denna sidan.

Utstående öron

En öronplastik är en öronoperation som utförs i syfte att “fälla in” utsående öron. Utstående öron är ett medfött tillstånd. Det yttre örat är inte helt färdigutvecklat förrän vid ca 6 års ålder. Man rekommenderar därför i de flesta fall att man avvaktar med en öronoperation tills det att man fyllt 6 år.*

Innan du kan sättas upp till en öronoperation för tillbakasättning av utstående öron måste du komma till en konsultation där du får grundlig information om ingreppet. Vi vill se om du lämpar dig för en behandling och vad som kan uppnås med att utföra en önskad behandling.

*Art Clinic tillämpar en 15 års åldersgräns för samtliga av våra kirurgiska ingrepp tillsammans med alla vårdnadshavares skriftliga godkännande.

Öronoperationen

Vanligtvis utförs denna öronoperation i lokalbedövning. Operationen tar ca. 30 minuter per öra. Kirurgen går in med ett snitt bakom örat, så att det inte blir några synbara ärr på framsidan.

Ofta överkorrigerar man något, då man av erfarenhet vet att öronen vill glida ut något igen inom loppet av de första månaderna efter operationen. Innan man reser ifrån kliniken får man ett bandage som sitter runt huvudet.

Efter en öronoperation

Efter operationen vilar du en kort stund på kliniken, du kan sedan resa hem med bandaget runt huvudet. Du ska ha bandaget på i drygt en veckas tid. Du kan under denna tiden känna att bandaget trycker mot öronen och du kan känna lite smärta. Detta går att lindra med värktabletter.

Du kan inte tvätta håret under den första veckan. Om natten rekommenderar vi dig att ligga högt med huvudet. Återbesök efter 8–10 dagar då suturerna tas och bandaget tas bort.

Komplikationer och risker vid öronplastik

Infektion och blödning kan inträffa, men är ytterst ovanligt. Öronen blir oftast mer ömtåliga för kyla, värme, slag och stötar i flera månader efter operationen. Detta normaliserar sig efter en tid.

Art Clinic är idag en av Sveriges största privata kliniker inom estetisk plastikkirurgi och våra plastikkirurger har en lång och gedigen erfarenhet. Din specialistläkare kommer att lyssna och rådgöra med dig inför din operation och skräddarsyr den efter dina förutsättningar.

För mer informationen eller för att boka en första kostnadsfri konsultation hos en av våra legitimerade sjuksköterskor kontakta Art Clinic på din ort.

Varmt välkommen till oss på Art Clinic!

Vill du veta mer om våra finansieringslösningar?

Kundomdömen

Som patient på Art Clinic blir du professionellt omhändertagen på ett personligt sätt. Här kan du läsa mer om vad våra tidigare patienter har att säga om oss!

Maria

Plastikkirurgi

”Jag har opererats i Uppsala och kände mig så trygg, blev så väl omhändertagen, och att kunna ringa och rådfråga efter att jag kommit hem kändes så skönt. Dessutom ett fantastiskt resultat efter operation. Vilket härligt superteam allt från receptionist, telefonist, sjuksköterska och kirurg. Rekommenderar er varmt!”

Helene

plastikkirurgi

”Opererat mig vid flera tillfällen hos er nu, både i Göteborg & nu senast i Uppsala. Känt mig trygg och omhändertagen från första mötet och rakt igenom hela processen. Varm, proffsig, lyhörd och otroligt kunnig personal.”

Nyheter

Framtidens plastikkirurgi etableras på Sophiahemmet Sjukhus

2020-03-06

Med en bekräftad ackreditering meddelar Art Clinic att man i februari månad öppnade en klinik på Sophiahemmet Sjukhus och blir därmed en del av Sophiahemmets högkvalitativa vårdutbud.

P4 Jönköping på besök

2020-03-02

Reportern Felix Pettersson, P4 Jönköping fick följa med vår plastikkirurg Dr. Karl Bremer under en operationsdag. Intervjun avhandlar frågor som berör vanliga tankar och fördomar kring plastikkirurgin.

Event i Uppsala 7/11

2019-10-08

Varmt välkommen till en afton full av inspiration inom området ”Lyft fram ditt bästa jag”.
Chans att vinna fina priser bland annat en injektionsbehandling till ett värde av 10 800kr.

Redo för nästa steg?

Fyll i ett sökord och tryck på Enter