Du använder en gammal webbläsare! Uppgradera till en annan webbläsare för att kunna uppleva denna sidan.

Rumpförstoring (Brazilian butt lift)

En rumpförstoring är ett alternativ för patienter efter viktnedgång, vid stigande ålder, eller om rumpan är platt och inte så ”kurvig” som kanske önskas.

Intresset för en rumpförstoring har ökat rejält de senaste åren och precis så som många väljer att operera mage, bröst osv efter en graviditet eller efter en stor viktnedgång, så är det nu fler och fler som frågar om kirurgisk rumpförstoring (Brazilian butt lift).

Rumpförstoring på Art Clinic

Vi har under flera år genomfört rumpförstoring med kroppseget fett på Art Clinic och använder oss vanligtvis av Body-jet tekniken. Body-jet är en speciell fettsugningsapparat där vätska sprutas ut vid sugkanylen för att få fettet att lossna skonsammare. Fettet filtreras och används sedan till fettransplantationen.

Rumpan formas genom att fettsuga områden runt rumpan där man önskar mindre fettdepåer. Fettet läggs sedan in i rumpans övre del och ibland ut på sidorna för att skapa önskad form. Man kan beskriva en rumpförstoring som att rumpan skulpteras fram genom fettsugning på rygg och flanker, lår och önskade fettlokalisationer.

Efter massiv viktnedgång kan det finnas överskottshud på rygg och rumpa. Man kan då göra ett så kallat rumplyft, lower body lift, stusslyft, genom att ta bort hud ovan rumpan, och spänna till rumpa och rygg på bekostnad av ett ärr i rumpans övre begränsning. Ett rumplyft kombineras ofta med fettsugning och fettransplantation enligt ovan.

Operationen tar ca 2 timmar och genomförs i narkos.

Att tänka på inför en rumpförstoring

För att kunna genomgå en rumpförstoring skall man ej vara överviktig utan ha ett ”normalt BMI” (Body Mass Index). Följande gäller också:

  • Det måste finnas fett som kan fettsugas runt rumpan.
  • Du får inte röka 4 veckor före och efter operation.

Ha rätt förväntningar – för att få reda på dina individuella förutsättningar måste du få en bedömning av någon av våra plastikkirurger. De kommer att gå igenom allt, fotografera och förklara vad som går att göra utifrån dina personliga förutsättningar. Man kan t.ex. inte ge för stora volymer av transplanterat fett för då ökar riskerna avsevärt med infektion, ojämnheter etc.

Risker och komplikationer rumpförstoring

Alla kirurgiska ingrepp kan medföra komplikationer såsom effekter av narkosen, infektioner, svullnader, rodnad, blödningar och smärta. Givetvis finns det också en risk att du som patient inte blir helt nöjd med resultatet om det transporterade fettet inte fäster i så stor utsträckning som man önskat. Din läkare kommer att gå igenom komplikationer och risker med dig på din konsultation.

Efter en rumpförstoring

Efter en operation med fettsugning och fettransplantation blir det endast ett flertal mindre suturerade ärr, ca 3-4 mm stora. Om även huden behöver ”spännas till”, och det har gjorts ett kombinerat rumplyft, så blir det ett ärr utmed hela rumpans övre begränsning. Du får förband och kompressionsförband över de transplanterade områdena .

Efter fettinjektionen så blir vävnaden också svullen, man brukar säga att 50 % av den volymen som man fått direkt efter sin rumpförstoring blir bestående. Endast 2/3 av de givna (flyttade) fettcellerna ”överlever”. Den volym som är kvar efter ca 2 månader blir det bestående resultatet av en rumpförstoring. Men detta fett beter sig precis som allt annat fett på kroppen, d.v.s. ökar din vikt kommer din rumpa att öka i volym och tvärtom.

Riktlinjer efter en rumpförstoring:

  • Beräknad sjukskrivning är två veckor
  • Ingen belastning av rumpan på minst 2 veckor, d.v.s. ej ligga/sova på rygg under minst 2 veckor
  • Sitta på höga stolar och endast belasta nedre delen av rumpan går oftast bra

Återbesök sker efter en och två veckor till sjuksköterska, och till operatören efter ca 2 månader. Slutkontroll sker efter ca ett år.

Varmt välkommen till oss på Art Clinic!

Vill du veta mer om våra finansieringslösningar?

Kundomdömen

Som patient på Art Clinic blir du professionellt omhändertagen på ett personligt sätt. Här kan du läsa mer om vad våra tidigare patienter har att säga om oss!

Maria

Plastikkirurgi

”Jag har opererats i Uppsala och kände mig så trygg, blev så väl omhändertagen, och att kunna ringa och rådfråga efter att jag kommit hem kändes så skönt. Dessutom ett fantastiskt resultat efter operation. Vilket härligt superteam allt från receptionist, telefonist, sjuksköterska och kirurg. Rekommenderar er varmt!”

Helene

plastikkirurgi

”Opererat mig vid flera tillfällen hos er nu, både i Göteborg & nu senast i Uppsala. Känt mig trygg och omhändertagen från första mötet och rakt igenom hela processen. Varm, proffsig, lyhörd och otroligt kunnig personal.”

Nyheter

Framtidens plastikkirurgi etableras på Sophiahemmet Sjukhus

2020-03-06

Med en bekräftad ackreditering meddelar Art Clinic att man i februari månad öppnade en klinik på Sophiahemmet Sjukhus och blir därmed en del av Sophiahemmets högkvalitativa vårdutbud.

P4 Jönköping på besök

2020-03-02

Reportern Felix Pettersson, P4 Jönköping fick följa med vår plastikkirurg Dr. Karl Bremer under en operationsdag. Intervjun avhandlar frågor som berör vanliga tankar och fördomar kring plastikkirurgin.

Event i Uppsala 7/11

2019-10-08

Varmt välkommen till en afton full av inspiration inom området ”Lyft fram ditt bästa jag”.
Chans att vinna fina priser bland annat en injektionsbehandling till ett värde av 10 800kr.

Redo för nästa steg?

Fyll i ett sökord och tryck på Enter