Du använder en gammal webbläsare! Uppgradera till en annan webbläsare för att kunna uppleva denna sidan.

Ögonlocksplastik

Partiet runt ögonen spelar en viktig roll för helhetsintrycket av ansiktet vilket gör ögonlocksplastik till ett av de vanligaste plastikkirurgiska ingreppen. Men en ögonlocksoperation utförs ofta även av praktiska orsaker i synnerhet hos äldre personer där ögonlockshuden kan hänga ner så mycket att den stör synen.

Att ha påsar i de undre ögonlocken kan också innebära en psykologisk effekt då man utseendemässigt kan uppfattas som äldre och tröttare än man känner sig.

Vid en ögonlocksplastik avlägsnas överflödig hud samt muskel och fettväv i både de övre och undre ögonlocken vilket resulterar i att påsar eller tunga ögonlock försvinner.

Hos yngre patienter med påsar under ögonen kan det ibland vara tillräckligt att avlägsna enbart fettvävnad vilket görs via ett snitt på insidan av ögonlocket. Operationen är enkel och resultatet är en yngre och piggare blick.

Genomförande av ögonlocksplastik

En ögonlocksplastik utförs i lokalbedövning och tar cirka en timme och är ett relativt okomplicerat ingrepp. Vid en övre ögonlocksplastik mäter man ut hur mycket överskottshud som finns och detta skär man sedan bort. Vanligen tar man även bort en del av den underliggande muskulaturen samt lite fett..

Vid en undre/nedre ögonlocksplastik kan man använda sig av två olika tekniker. Antingen lägger man snittet på insidan av ögonlocket eller så lägger man det alldeles under ögonfransarna. Den förstnämnda tekniken har en fördel då man inte får några synbara ärr. Kirurgen avlägsnar sedan fett och eventuellt så sträcks även huden.

Det är viktigt att känna till att smårynkor under ögonen inte förvinner vid en ögonlocksplastik men för att även åtgärda sådana kan man komplettera behandlingen med en injektionsbehandling, peeling eller laserbehandling.

Efter din ögonlocksplastik (ögonlocksoperation)

När din operation är avslutad går du vanligtvis hem direkt alternativt erhåller en behandling med kylmask på vår uppvakningsavdelning. När du kommit hem är det bra om du lägger en kylande kompress över ögonen för att minska svullnaden och vilar med huvudet något förhöjt ett par timmar.

Man känner oftast en dunkande ömhet i ögonområdet och man får även blåmärken under de första dagarna. Dessa bleknar och avtar efter 2-3 dagar och är oftast helt borta efter cirka 2 veckor. Vid enstaka tillfällen kan man få en blodutgjutning i ögonvitan som kan sitta kvar i cirka 3 veckor innan den försvinner.

Stygnen som försluter snitten avlägsnas 7 dagar efter din ögonlocksplastik. Ärren är normalt sett synliga i ett par månader men kan döljas med smink. De flesta av våra patienter är mycket nöjda efter sin ögonlocksoperation, sitt yngre utseende och piggare blick.

För att ytterligare förbättra slutresultatet av Din operation rekommenderar vi användning av en bra och vårdande dagkräm morgon och kväll. Det är bra att börja veckan innan operationen och sedan fortsätta i alla fall 3-6 månader efteråt. Fråga vår personal om råd. De har stor kunskap om vilka produkter som är lämpliga för just Dig.

Lång erfarenhet av ögonlocksplastik (ögonlocksoperationer)

Art Clinic är idag en av Sveriges största privata kliniker inom estetisk plastikkirurgi och våra plastikkirurger har en lång och gedigen erfarenhet. Din plastikkirurg kommer att lyssna och rådgöra med dig inför din ögonlocksoperation och anpassar den efter dina förutsättningar.

För mer information eller för att boka en första kostnadsfri konsultation hos en av våra legitimerade sjuksköterskor kontakta Art Clinic på din ort.

Vi önskar dig varmt välkommen till oss på Art Clinic.

Vill du veta mer om våra finansieringslösningar?

Kundomdömen

Som patient på Art Clinic blir du professionellt omhändertagen på ett personligt sätt. Här kan du läsa mer om vad våra tidigare patienter har att säga om oss!

Maria

Plastikkirurgi

”Jag har opererats i Uppsala och kände mig så trygg, blev så väl omhändertagen, och att kunna ringa och rådfråga efter att jag kommit hem kändes så skönt. Dessutom ett fantastiskt resultat efter operation. Vilket härligt superteam allt från receptionist, telefonist, sjuksköterska och kirurg. Rekommenderar er varmt!”

Helene

plastikkirurgi

”Opererat mig vid flera tillfällen hos er nu, både i Göteborg & nu senast i Uppsala. Känt mig trygg och omhändertagen från första mötet och rakt igenom hela processen. Varm, proffsig, lyhörd och otroligt kunnig personal.”

Nyheter

Framtidens plastikkirurgi etableras på Sophiahemmet Sjukhus

2020-03-06

Med en bekräftad ackreditering meddelar Art Clinic att man i februari månad öppnade en klinik på Sophiahemmet Sjukhus och blir därmed en del av Sophiahemmets högkvalitativa vårdutbud.

P4 Jönköping på besök

2020-03-02

Reportern Felix Pettersson, P4 Jönköping fick följa med vår plastikkirurg Dr. Karl Bremer under en operationsdag. Intervjun avhandlar frågor som berör vanliga tankar och fördomar kring plastikkirurgin.

Event i Uppsala 7/11

2019-10-08

Varmt välkommen till en afton full av inspiration inom området ”Lyft fram ditt bästa jag”.
Chans att vinna fina priser bland annat en injektionsbehandling till ett värde av 10 800kr.

Redo för nästa steg?

Fyll i ett sökord och tryck på Enter