Du använder en gammal webbläsare! Uppgradera till en annan webbläsare för att kunna uppleva denna sidan.

Näsplastik

Näsan är en viktig del av ansiktet och personligheten. Den är uppbyggd av brosk och benskelett, vilka behövs för näsans funktion. Båda delarna kan dock reduceras och korrigeras för utseendets skull genom att utföra en näsoperation, även kallad näsplastik.

Art Clinic är en av få svenska kliniker som specialiserat sig på ansiktskirurgi/ näsplastik. Våra kirurger har en lång och gedigen erfarenhet inom detta område.

Näsoperationer (näsplastik) representerar i hög grad vad plastikkirurgi står för, konstnärligt skapande och tekniskt genomförande.

Ansiktet spelar en viktig roll i vårt utseende. Genom våra ansiktsuttryck visar vi våra känslor och genom ansiktets utseende blir vi igenkända.

Om du inte trivs med ditt utseende kan modern plastikkirurgi forma och ändra vävnad så att ditt utseende förändras efter dina önskemål.

Näsan är en viktig del av ansiktet och dess karaktär men man vill oftast inte att den skall dra blickarna till sig. Den skall harmonisera med resten av ansiktets former och konturer.

Operationsförlopp – Näsplastik (näsoperation)

En näsplastik utförs i narkos, eller i undantagsfall i lokalbedövning, ingreppet utförs oftast huvudsakligen innanför näsborrarna för att undvika synliga ärr. En näsplastik kan utföras på flera olika sätt, snitten läggs inne i näsan, skall till exempel en klumpig brosknäsa korrigeras så innebär det att man frilägger brosken och reducerar dess storlek.

Ingrepp i bennäsan görs då en rakare och smalare näsa önskas. Inifrån näsan mejslas eller raspas det bort en del ben från näsryggen så att den blir lägre. Näsbenen mejslas försiktigt loss och formas till.

En näsplastik tar cirka trettio minuter till två och en halv timme beroende på operationens omfång.

Efter en näsplastik (näsoperation)

Efter näsoperationen bärs ett bandage eller ett förband i form av gips. Gipset avlägsnas oftast efter en vecka men i vissa fall krävs en något längre gipstid.

De flesta av våra näsplastikpatienter kan efter några timmars vila gå hem samma dag. Såsom vid de flesta operationer så får man blåmärken och svullnad efter sin näsplastik, mindre smärta samt en tryckande känsla kan även förekomma efter ingreppet, detta försvinner dock efter några dagar. För att minimera smärtan efter operationen lägger läkaren lokalbedövning under ingreppet, även på den majoritet av patienter som opereras i narkos.

Eventuella blåmärken och mycket av svullnaden är som i regel borta efter två veckor. En viss svullnad kvarstår dock en längre tid och det dröjer ganska länge innan huden helt format sig och dragit ihop sig över de underliggande strukturernas form. Även om en klar och positiv effekt i regel ses redan efter ett par veckor så fortsätter resultatet att utvecklas i positiv riktning under en längre tid. Slutvärdering av resultat görs först nio månader efter operationen. De flesta av våra patienter är mycket nöjda efter en näsoperation och det är sällsynt att resultatet inte överensstämmer med patientens förväntningar.

Naturligtvis såsom vid alla ingrepp, så kan oförutsedda händelser ske, det finns dock möjlighet att efteråt korrigera näsans form genom ett nytt ingrepp.

Lång erfarenhet av näsplastikoperationer

Våra plastikkirurger har en lång och gedigen erfarenhet och tar sig tid att lyssna och rådgöra med dig inför din operation och anpassar den efter dina förutsättningar. Inför en näsplastik träffar man i regel sin plastikkirurg vid ett extra andra (kostnadsfritt) mottagningsbesök innan operationen sker. Detta för att säkerställa att all information angående mål med operationen gått fram från patient till läkare och vice versa.

Varmt välkommen till oss på Art Clinic!

Vill du veta mer om våra finansieringslösningar?

Kundomdömen

Som patient på Art Clinic blir du professionellt omhändertagen på ett personligt sätt. Här kan du läsa mer om vad våra tidigare patienter har att säga om oss!

Maria

Plastikkirurgi

”Jag har opererats i Uppsala och kände mig så trygg, blev så väl omhändertagen, och att kunna ringa och rådfråga efter att jag kommit hem kändes så skönt. Dessutom ett fantastiskt resultat efter operation. Vilket härligt superteam allt från receptionist, telefonist, sjuksköterska och kirurg. Rekommenderar er varmt!”

Helene

plastikkirurgi

”Opererat mig vid flera tillfällen hos er nu, både i Göteborg & nu senast i Uppsala. Känt mig trygg och omhändertagen från första mötet och rakt igenom hela processen. Varm, proffsig, lyhörd och otroligt kunnig personal.”

Nyheter

Framtidens plastikkirurgi etableras på Sophiahemmet Sjukhus

2020-03-06

Med en bekräftad ackreditering meddelar Art Clinic att man i februari månad öppnade en klinik på Sophiahemmet Sjukhus och blir därmed en del av Sophiahemmets högkvalitativa vårdutbud.

P4 Jönköping på besök

2020-03-02

Reportern Felix Pettersson, P4 Jönköping fick följa med vår plastikkirurg Dr. Karl Bremer under en operationsdag. Intervjun avhandlar frågor som berör vanliga tankar och fördomar kring plastikkirurgin.

Event i Uppsala 7/11

2019-10-08

Varmt välkommen till en afton full av inspiration inom området ”Lyft fram ditt bästa jag”.
Chans att vinna fina priser bland annat en injektionsbehandling till ett värde av 10 800kr.

Redo för nästa steg?

Fyll i ett sökord och tryck på Enter