Du använder en gammal webbläsare! Uppgradera till en annan webbläsare för att kunna uppleva denna sidan.

Mommy makeover

En Mommy makeover är ett plastikkirurgiskt kombinationsingrepp som utförs i syfte att få kroppen att se ut som den gjorde innan graviditeten. I regel handlar det om att återställa utseende av bröst och mage. Bröstens fyllnad återställs med ett implantat och/eller kroppseget fett, ibland i kombination med bröstlyft. Slapp hud på magen, hudbristningar och delade magmuskler åtgärdas med en bukplastik, ofta i kombination med fettsugning. Lämplig operationskombination avgörs efter konsultation hos legitimerad plastikkirurg.

Vad är en mammamage?

I varierande utsträckning får man efter genomgången graviditet en så kallad mammamage. Begreppet brukar innefatta hudöverskott, hudbristningar och en delad bukmuskulatur. Den delade bukmuskulaturen ger en mage som buktar ut och kan i sin tur ge upphov till bland annat ländryggssmärta. Endast lindrigare former av delad bukmuskulatur går att träna bort, i övriga fall krävs det att de raka bukmusklerna sys ihop i mittlinjen för att magen ska bli platt och musklerna ska återfå en mer normal funktion.

Vad bör man tänka på inför en bukplastikoperation?

När man planerar att genomgå en bukplastik så kan det vara bra att fundera på ifall man har skaffat alla barn som man tänkt sig. Om man blir gravid efter en bukplastik och planerar att fullfölja graviditeten, så ska man berätta på mödravården att man har sytt ihop bukmusklerna. Det kan vara bra att planera in ett par extra ultraljudsundersökningar i slutet av graviditeten för att se att fostret växer normalt. Erfarenhetsmässigt går det utmärkt att genomgå en graviditet även efter en bukplastik, men det kosmetiska och funktionella resultatet av operation kan försämras.

När kan man operera brösten efter en graviditet?

Om du ska operera brösten efter en genomgången graviditet, bör det ha gått upp emot 6 månader efter att du slutat amma. Detta för att våra specialister korrekt skall kunna avgöra form och storlek, så att rätt ingrepp planeras. En tid efter avslutad amning finns det också kvarvarande bakterier i mjölkgångarna, vilket kan öka risken för komplikation efter operationen.

Vi på Art Clinic strävar alltid efter att uppnå ett så naturligt resultat som möjligt. Vi är noga med urval av patienter som accepteras för operation.

Boka din konsultation här

Kundomdömen

Som patient på Art Clinic blir du professionellt omhändertagen på ett personligt sätt. Här kan du läsa mer om vad våra tidigare patienter har att säga om oss!

Maria

Plastikkirurgi

”Jag har opererats i Uppsala och kände mig så trygg, blev så väl omhändertagen, och att kunna ringa och rådfråga efter att jag kommit hem kändes så skönt. Dessutom ett fantastiskt resultat efter operation. Vilket härligt superteam allt från receptionist, telefonist, sjuksköterska och kirurg. Rekommenderar er varmt!”

Helene

plastikkirurgi

”Opererat mig vid flera tillfällen hos er nu, både i Göteborg & nu senast i Uppsala. Känt mig trygg och omhändertagen från första mötet och rakt igenom hela processen. Varm, proffsig, lyhörd och otroligt kunnig personal.”

Nyheter

Framtidens plastikkirurgi etableras på Sophiahemmet Sjukhus

2020-03-06

Med en bekräftad ackreditering meddelar Art Clinic att man i februari månad öppnade en klinik på Sophiahemmet Sjukhus och blir därmed en del av Sophiahemmets högkvalitativa vårdutbud.

P4 Jönköping på besök

2020-03-02

Reportern Felix Pettersson, P4 Jönköping fick följa med vår plastikkirurg Dr. Karl Bremer under en operationsdag. Intervjun avhandlar frågor som berör vanliga tankar och fördomar kring plastikkirurgin.

Event i Uppsala 7/11

2019-10-08

Varmt välkommen till en afton full av inspiration inom området ”Lyft fram ditt bästa jag”.
Chans att vinna fina priser bland annat en injektionsbehandling till ett värde av 10 800kr.

Redo för nästa steg?

Fyll i ett sökord och tryck på Enter