Du använder en gammal webbläsare! Uppgradera till en annan webbläsare för att kunna uppleva denna sidan.

Lårplastik

Lårplastik används då man vill förbättra formen på låren. Ingreppet fokuserar på att sträcka huden och ta bort överskottshud, oftast kombineras detta med en fettsugning för att minska lårens volym.

Innan du kan sättas upp för en lårplastik måste du komma på en konsultation där du får grundlig information om ingreppet. Vi vill se om du lämpar dig för en operation och vad som kan uppnås med denna. Vi försöker alltid att så realistiskt som möjligt beskriva vad operationen innebär, vilket resultat du kan förvänta dig av en lårplastik samt vilka eventuella komplikationer som kan uppstå. Varje operation planeras unikt för dig och efter dina personliga förutsättningar.

En lårplastik innebär att man lägger ett snitt i ljumsken och sedan längst insidan på låret. Längden av detta snitt beror på hur mycket man måste sträcka upp huden. Ärren efter en lårplastik brukar vara röda från början men bleknar under första månaderna efter operationen. Ett ärr kommer dock alltid att finnas och ibland upplever man det störande med ett ärr som syns då man bär kortbyxor eller kjol.

Undersökning inför en lårplastik

Läkaren gör en bedömning av fettskiktet och hudens elasticitet. Sammantaget får man en uppfattning om hur mycket hud som kan tas bort och hur långa snitten blir samt om man måste göra en fettsugning.

Komplikationer och risker vid en lårplastik

Alla kirurgiska ingrepp kan medföra komplikationer såsom effekter av narkosen, infektioner, svullnader, rodnad, blödningar och smärta. Vid en lårplastik finns det även risk för känselförändring och ojämnheter. Din läkare kommer att gå igenom komplikationer och risker med dig på din konsultation.

Operation lårplastik

En lårplastik utförs i narkos och tar mellan två till tre timmar. Det brukar inte blöda även om sårytorna är ganska stora. Oftast sätter man dränage vid operationen avslutning. Benen bandageras med kompressionsplagg.

Efter en lårplastik

Man upplever ofta ömhet/ smärta och svullnad. Man kan ha svårigheter att sitta då det stramar.

Att tänka på hemma efter en lårplastik

  • Ta det lugnt första veckan. Man löper annars risk för blödning och onödig svullnad som förlänger läkningen.
  • Du skall behålla din gördel på i fem veckor dag och natt. Därefter under ytterligare fem veckor dagtid eller nattetid. Det går bra att vara utan när den tvättas.
  • Det kan vara klokt att bära stödstrumpor på underben och fötter under första veckan. Dessa finns att köpa på Apoteket.
  • Duscha kan man göra på tredje dagen efter operationen.
  • Du skall fortsätta att tejpa ärren efter stygntagningen. Använd Micropore tejp i 6 månader eller så länge ärren är röda. Byt endast när den blir smutsig eller börjar lossna.
  • Undvik att sola på ärren så länge de är röda.
  • Träning kan du återuppta successivt efter ca fyra veckor, beroende på typ av träning.

Återbesök lårplastik

Du kommer att kallas på ett återbesök ca en vecka efter din lårplastik för sårkontroll, stygnen tas bort efter ca två veckor.

9 – 12 månader efter din lårplastik kallas du till oss igen för en slutkontroll med fotografering.

Om du har fler frågor och funderingar kring lårplastik eller Art Clinic, tveka inte att höra av dig till oss.

Varmt välkommen till oss på Art Clinic.

Vill du veta mer om våra finansieringslösningar?

Kundomdömen

Som patient på Art Clinic blir du professionellt omhändertagen på ett personligt sätt. Här kan du läsa mer om vad våra tidigare patienter har att säga om oss!

Maria

Plastikkirurgi

”Jag har opererats i Uppsala och kände mig så trygg, blev så väl omhändertagen, och att kunna ringa och rådfråga efter att jag kommit hem kändes så skönt. Dessutom ett fantastiskt resultat efter operation. Vilket härligt superteam allt från receptionist, telefonist, sjuksköterska och kirurg. Rekommenderar er varmt!”

Helene

plastikkirurgi

”Opererat mig vid flera tillfällen hos er nu, både i Göteborg & nu senast i Uppsala. Känt mig trygg och omhändertagen från första mötet och rakt igenom hela processen. Varm, proffsig, lyhörd och otroligt kunnig personal.”

Nyheter

Framtidens plastikkirurgi etableras på Sophiahemmet Sjukhus

2020-03-06

Med en bekräftad ackreditering meddelar Art Clinic att man i februari månad öppnade en klinik på Sophiahemmet Sjukhus och blir därmed en del av Sophiahemmets högkvalitativa vårdutbud.

P4 Jönköping på besök

2020-03-02

Reportern Felix Pettersson, P4 Jönköping fick följa med vår plastikkirurg Dr. Karl Bremer under en operationsdag. Intervjun avhandlar frågor som berör vanliga tankar och fördomar kring plastikkirurgin.

Event i Uppsala 7/11

2019-10-08

Varmt välkommen till en afton full av inspiration inom området ”Lyft fram ditt bästa jag”.
Chans att vinna fina priser bland annat en injektionsbehandling till ett värde av 10 800kr.

Redo för nästa steg?

Fyll i ett sökord och tryck på Enter