Du använder en gammal webbläsare! Uppgradera till en annan webbläsare för att kunna uppleva denna sidan.

Fettsugning Body Tite

Fettsugning med Body Tite är en
avancerad fettsugningsmetod. Metoden stramar upp hudkostymen samtidigt som den avlägsnar icke önskvärda fettansamlingar genom att använda sig av den senaste tekniken inom RFAL som är en förkortning av radiofrekvensfettsugning.

Art Clinic, som är en av Sveriges ledande specialistkliniker inom estetisk plastikkirurgi, valdes ut att vara en av de första klinikerna att introducera Body Tite i Sverige. Art Clinic´s specialister inom plastikkirurgi har en passion för kroppsformande kirurgi som fettsugning och har lång erfarenhet inom sitt specialistområde.

Vi erbjuder dig flera olika metoder/ tekniker inom kroppsformande kirurgi och fettsugning.

Vi erbjuder idag följande metoder för fettsugning/kroppsformande kirurgi

  • Traditionell fettsugning
  • Fettsugning med Body Tite
  • Bukplastik/fettsugning
  • Fettsugning med Body Jet (än så länge endast på kliniken i Göteborg)

Fettsugning med Body Tite – kroppsformande kirurgi

Vid en traditionell fettsugning avlägsnar man i första hand enbart lokaliserade fettansamlingar. Fettsugning med Body Tite grundar sig på en radiovågsteknik där man avlägsnar lokaliserade fettansamlingar samtidigt som man stramar upp hudkostymen.

Hur går en fettsugning med Body Tite till?

Innan man kan boka tid för en operation måste man boka tid för en förutsättningslös konsultation hos en av våra specialister inom plastikkirurgi. Vid konsultationen får du en utförlig information om våra behandlingar samt information om dina förutsättningar inför en eventuell behandling.

Fettsugning med Body Tite kan utföras i lokalbedövning eller i narkos tillsammans med avslappnande medel, allt beroende på dina önskemål samt vad du och din plastikkirurg blivit eniga om på konsultationen.

Vad läkaren rekommenderar är helt beroende på dina individuella förutsättningar samt område och behandlingens omfattning. Man lägger små snitt i hudveck, dessa snitt är ca 5 mm och lämnar helt obetydliga ärr, koksaltslösning blandad med lokalbedövning injiceras för att spränga fettcellerna.

Vid radiofrekvensfettsugning (Body Tite) förs en tunn kanyl in genom snittet, kanylen är ihålig och försedd med en radiovågs avgivande elektrod, denna elektrod är sammankopplad med en platta som ligger ovan huden. Dessa sammankopplade elektroder gör att man kan styra energin uppåt och in i underhuden samtidigt som man med största noggrannhet kan mäta temperaturen på hudytan.

Värmeenergin från radiovågorna smälter fettcellerna samtidigt som de sugs ut via den ihåliga kanylen som i sin tur är sammankopplad till en slang och motor som skapar ett undertryck där fettcellerna sugs ut.

Vad gör fettsugning med Body Tite speciellt?

Fördelarna med en fettsugning med Body Tite är att man med hjälp av radiovågor kontrollerat kan värma vävnaden mellan huden och underliggande muskler. Detta utrymme innehåller fett och bindväv. En liten del av fettvävnaden smälts och sugs omgående bort. Samtidigt värms också bindväven. Bindväven kommer nu att stramas upp och det gör att överliggande hud stramas åt. Efter behandlingen med radiofrekvens värme så sugs ytterligare fettvävnad bort med traditionell fettsugnings kanyl.

Radiovågsenergin stimulerar nybildning av kollagenvävnad i underhuden vilket ger en hudåtstramande effekt samtidigt som man avlägsnar lokaliserade fettansamlingar. Med Body Tite har man på ett unikt sätt lyckats kombinera fettsugning och hudåtstramning under samma behandlingstillfälle.

Fördelarna med Body Tite i jämförelse med t.ex. laserfettsugning är att man med en Body Tite kan utföra betydligt större fettsugningar. Tekniken möjliggör bl.a. att man kan få ut en större mängd fettceller och åstadkomma en betydande hudåtstramning i behandlingsområdet. Metoden innebär också mindre risker och ett lindrigare efterförlopp i jämförelse med laserfettsugning.

Behandlingar med radiofrekvens kan göras på stora områden, typ: mage, flanker, lår och rygg. Den heter då Body Tite. Behandlas mindre områden kallas det Neck Tite: främst avsett för halsen. Även i ansikte kan man göra uppstramningar. Då suger man ofta inte bort något fett. Detta kallas Face Tite.

fett4

Efter en fettsugning med Body Tite

När din radiofrekvensfettsugning är avslutad vilar du ut på ett av våra uppvakningsrum, du får en stadig gördel som är till för att förhindra svullnad. Denna skall sitta på dag och natt i tre veckor, därefter bör du ha den på under dagen i ca. två månader.

En fettsugning tar cirka en till tre timmar och de flesta patienterna kan gå hem samma dag.

Efter en tids välförtjänt vila i vårt uppvakningsrum serveras du någonting att äta och dricka. Det är inte nödvändigt med sängläge efter en fettsugning tvärtom så är det en fördel att man är i rörelse efter ingreppet, kraftigare ansträngningar bör man undvika den första veckan.

Måttlig smärta kan kännas i operationsområdet efter en fettsugning. De flesta patienterna är tillbaka på arbetet redan efter någon dag till en vecka.

Vid större behandlingar samt hos patienter som har ett tyngre arbete kan dock en – två veckors ledighet vara nödvändigt. Efter ca fyra veckor kan man vanligtvis motionera som vanligt igen.

Fettsugning med traditionell teknik

Då en Body Tite operation även innebär fettsugning med traditionell teknik så rekommenderas du att även läsa igenom informationen som beskriver den metoden.
Se Fettsugning (traditionell) för mer information.

Avslutningsvis

Våra plastikkirurger har en lång och gedigen erfarenhet och tar sig tid att lyssna och rådgöra med dig inför din operation och anpassar den efter dina förutsättningar.

För mer informationen eller för att boka en första kostnadsfri konsultation hos en av våra legitimerade sjuksköterskor kontakta Art Clinic på din ort.

Varmt välkommen till oss på Art Clinic.

Vill du veta mer om våra finansieringslösningar?

Kundomdömen

Som patient på Art Clinic blir du professionellt omhändertagen på ett personligt sätt. Här kan du läsa mer om vad våra tidigare patienter har att säga om oss!

Maria

Plastikkirurgi

”Jag har opererats i Uppsala och kände mig så trygg, blev så väl omhändertagen, och att kunna ringa och rådfråga efter att jag kommit hem kändes så skönt. Dessutom ett fantastiskt resultat efter operation. Vilket härligt superteam allt från receptionist, telefonist, sjuksköterska och kirurg. Rekommenderar er varmt!”

Helene

plastikkirurgi

”Opererat mig vid flera tillfällen hos er nu, både i Göteborg & nu senast i Uppsala. Känt mig trygg och omhändertagen från första mötet och rakt igenom hela processen. Varm, proffsig, lyhörd och otroligt kunnig personal.”

Nyheter

Framtidens plastikkirurgi etableras på Sophiahemmet Sjukhus

2020-03-06

Med en bekräftad ackreditering meddelar Art Clinic att man i februari månad öppnade en klinik på Sophiahemmet Sjukhus och blir därmed en del av Sophiahemmets högkvalitativa vårdutbud.

P4 Jönköping på besök

2020-03-02

Reportern Felix Pettersson, P4 Jönköping fick följa med vår plastikkirurg Dr. Karl Bremer under en operationsdag. Intervjun avhandlar frågor som berör vanliga tankar och fördomar kring plastikkirurgin.

Event i Uppsala 7/11

2019-10-08

Varmt välkommen till en afton full av inspiration inom området ”Lyft fram ditt bästa jag”.
Chans att vinna fina priser bland annat en injektionsbehandling till ett värde av 10 800kr.

Redo för nästa steg?

Fyll i ett sökord och tryck på Enter