Du använder en gammal webbläsare! Uppgradera till en annan webbläsare för att kunna uppleva denna sidan.

Fettsugning Body Jet

Art Clinic är idag en av Sveriges största privata kliniker inom estetisk plastikkirurgi och en av de kliniker som utför flest fettsugningar i landet.

Våra erfarna specialister inom plastikkirurgi har utvärderat de olika metoderna som finns idag inom området fettsugning och kommit fram till att fettsugning med Body Jet är en metod som vi på Art Clinic vill kunna erbjuda våra patienter.

Fettsugning med Body Jet

Trots träning och bra kost kan en normalviktig och vältränad kropp ha lokala fettdepåer och problemområden som är svåra att påverka.

Vanliga områden för dessa fettdepåer är in- och utsidan på låren, midja, mage och höfter. Det är individuellt var på kroppen fettet samlas och detta bestäms av ärftliga faktorer och hormoner.

Med fettsugning kan man avlägsna fett från dessa problemområden och på så vis
ge kroppen en mer harmonisk och balanserad form.

Art Clinic kan nu erbjuda vattenassisterad fettsugning WAL(Water-jet Assisted Liposuction) med Body Jet. En fettsugning med Body Jet skonsam kirurgisk metod för att ta bort fettansamlingar på specifika delar av kroppen.

Metoden innebär att man med en tunn kanyl injicerar en lösning bestående av lokalbedövning samt koksalt i fettvävnaden. Sedan suger man ut de lossgjorda fettcellerna tillsammans med vätskan. Lösningen sprutas in med ett tryck som är tillräckligt högt för att fettcellerna skall spolas loss från fettvävnaden men samtidigt skonsamt nog för att inte orsaka skador på blodkärl och nerver.

fett1fett3

Skillnaden mellan fettsugning med Body Jet och vanlig fettsugning
Den största skillnaden mellan fettsugning med Body Jet och andra metoder är att man inte använder sig av varken uppvärmning av vävnaden eller stor fysisk kraft för att få fettcellerna att lossna. Detta innebär att vävnaden utsätts för mindre trauma, vilket i sin tur är skonsammare och orsakar mindre blödningar och minskar risken för biverkningar. Vad det i sin tur innebär är att patienten oftast är fri från smärta och tillbaka på arbetet efter bara några få dagar.

En annan skillnad med fettsugning med Body Jet är att bedövningsvätskan sprutas in och sugs ut allt eftersom man fettsuger olika områden. Detta gör att patientens kropp blir mindre svullen och att kirurgen lättare kan förutse och avgöra resultatet av behandlingen.

Fettransplantation
Eftersom hanteringen av fettcellerna är såpass varsam med Body Jet har det visat sig att en mycket stor del av fettcellerna är intakta och kan förflyttas till en annan del på kroppen där patienten önskar mer volym.

Att återanvända fettceller tagna från en del av kroppen med överskott och placera om dessa är ingen nyhet i sig men det har tidigare varit mycket svårt att få fettcellerna att överleva och få volymen att hålla. Med den nya tekniken fettsugning med Body Jet kan man förflytta fler intakta fettceller. Detta innebär att fler fettceller överlever och att möjligheten för ett bestående resultat, i den kroppsdel de blir injicerade i, ökar. Med hjälp av fettsugning med Body Jet kan vi nu göra en fettransplantation och t.ex använda det kroppsegna materialet (fettet) till en Bröstförstoring.

Denna möjlighet som fettsugning med Body Jet skapar, samt teknikutveckling inom fettransplantation ökar och breddar våra möjligheter gällande en rad olika ingrepp inom rekonstruktiv kirurgi. Ett exempel är när vi hjälper patienter som haft bröstcancer med bröstrekonstruktion. Beroende på tidigare behandling och klinisk situation kan det i vissa fall vara svårt att genomföra en vanlig bröstoperation med implantat. Då kan fettransplantation vara en bättre lösning. Tack vare denna teknik kan vi nu hjälpa ännu fler patienter att hitta individuella lösningar och erbjuda trygghet, kvalitet och omsorg.

Risker med fettsugning med Body Jet
Varje kirurgisk behandling innebär risker. Eftersom det är svårt att förutsäga hur mycket av de transplanterade fettcellerna som läker in kan det behövas ytterligare en operation för att nå ett tillfredsställande resultat. Om du vill veta mer om fettsugning med Body Jet, har frågor eller vill boka en kostnadsfri konsultation är du välkommen att ringa någon av våra kliniker.

Vi ser fram emot att höra ifrån dig. Varmt välkommen till oss på Art Clinic!

Vill du veta mer om våra finansieringslösningar?

Kundomdömen

Som patient på Art Clinic blir du professionellt omhändertagen på ett personligt sätt. Här kan du läsa mer om vad våra tidigare patienter har att säga om oss!

Maria

Plastikkirurgi

”Jag har opererats i Uppsala och kände mig så trygg, blev så väl omhändertagen, och att kunna ringa och rådfråga efter att jag kommit hem kändes så skönt. Dessutom ett fantastiskt resultat efter operation. Vilket härligt superteam allt från receptionist, telefonist, sjuksköterska och kirurg. Rekommenderar er varmt!”

Helene

plastikkirurgi

”Opererat mig vid flera tillfällen hos er nu, både i Göteborg & nu senast i Uppsala. Känt mig trygg och omhändertagen från första mötet och rakt igenom hela processen. Varm, proffsig, lyhörd och otroligt kunnig personal.”

Nyheter

Framtidens plastikkirurgi etableras på Sophiahemmet Sjukhus

2020-03-06

Med en bekräftad ackreditering meddelar Art Clinic att man i februari månad öppnade en klinik på Sophiahemmet Sjukhus och blir därmed en del av Sophiahemmets högkvalitativa vårdutbud.

P4 Jönköping på besök

2020-03-02

Reportern Felix Pettersson, P4 Jönköping fick följa med vår plastikkirurg Dr. Karl Bremer under en operationsdag. Intervjun avhandlar frågor som berör vanliga tankar och fördomar kring plastikkirurgin.

Event i Uppsala 7/11

2019-10-08

Varmt välkommen till en afton full av inspiration inom området ”Lyft fram ditt bästa jag”.
Chans att vinna fina priser bland annat en injektionsbehandling till ett värde av 10 800kr.

Redo för nästa steg?

Fyll i ett sökord och tryck på Enter