Du använder en gammal webbläsare! Uppgradera till en annan webbläsare för att kunna uppleva denna sidan.

Bukplastik

Efter en viktnedgång eller en eller flera graviditeter kan huden på buken ibland ha svårt att dra sig samman och återställa det utseende den en gång hade. Föreligger det ett större hudöverskott kan en bukplastik vara lösningen för dig.
I vissa fall kan det även vara nödvändigt att kombinera en fettsugning med en uppstramning av huden genom buk-plastik, för att uppnå ett optimalt resultat.

Våra erfarna plastikkirurger kan vid en konsultation informera dig om det räcker med bara en fettsugning eller om det är nödvändigt med en bukplastik.

Bukplastik skiljs åt i begreppen ”liten” eller ”stor” bukplastik. Skillnaden består i om man tar sikte på att strama till huden nedanför naveln, eller om det också är önskvärt att strama till den övre delen ovanför magen. Våra kirurger bedömmer din situation efter just dina individuella förutsättningar och önskemål.

Operationsförlopp – bukplastik

En bukplastik utförs oftast i narkos men kan även utföras i lokalbedövning tillsammans med avslappnade medel. Efter det att patienten är sövd så lägger man ett snitt nere vid blygbenet från höft till höft. Huden stramas upp och överflödig hud avlägsnas, ofta måste man även flytta på naveln vid en stor bukplastik. Såren sys sedan ihop.

Efter din bukplastik

Efter slutförandet av din bukplastik vilar du ut på en av klinikens uppvakningsrum, där tar klinikens sjuksköterskor hand om dig och serverar dig efter välförtjänt vila någonting att äta och dricka. Efter en bukplastik så får man stanna kvar över natten och man måste sedan hålla sig i stillhet i ungefär en vecka efter ingreppet.

Konvalescenstiden är mycket varierande efter en bukplastik och behovet av sjukskrivning är beroende av din arbetssituation. Bandage bär du efter operationen fram till den första efterkontrollen (6 – 8 dagar), kompressionsplagg bär du ytterligare några veckor.

Det är en fördel om kvinnorna har fått de barn de önskar, innan de bestämmer sig för att låta göra en bukplastik. Det föreligger inget hinder att genomgå en ny graviditet. Ärret efter en stor bukplastik kan bli ganska långt och är i början rött, det bleknar med tiden och blir vanligtvis diskret.

Art Clinic är idag en av Sveriges ledande specialistkliniker inom estetisk och rekonstruktiv plastikkirurgi.

Våra plastikkirurger har en lång och gedigen erfarenhet och tar sig tid att lyssna och rådgöra med dig inför din operation. Med hjälp av vår expertis och vår omhändertagande personal kan vi anpassa din operation efter dina personliga förutsättningar.

För mer informationen eller för att boka en första kostnadsfri konsultation hos en av våra legitimerade sjuksköterskor kontakta Art Clinic på din ort.

Klicka dig gärna vidare in på våra före och efterbilder för att se andra patienters resultat efter en bukplastik hos oss på Art Clinic.

Vi önskar dig varmt välkommen till oss på Art Clinic.

Kundomdömen

Som patient på Art Clinic blir du professionellt omhändertagen på ett personligt sätt. Här kan du läsa mer om vad våra tidigare patienter har att säga om oss!

Heidi Edström, 33 år

Bröstoperation samt fettsugning

”Bästa bästa! Snygga resultat, en grymt duktig Anders Liss och fantastisk personal. Har erfarenhet från flera klinker men Art Clinic Uppsala är mitt val!”

Christina, 55 år

Ögonlocksplastik

”Min MÅ BRA DAG blev dagen jag träffade Peter och hans härliga team på Art Clinic. Jag skulle få hjälp med ett lyft och ordet LYFT sammanfattar även hela min upplevelse såhär efteråt. Jag rekommenderar dem varmt, för bra blev det!”

Nyheter

Se resultatet i 3D – före operationen

2017-10-19

– Genom att visa dig 3D-animationer på bild och genom VR-glasögon kan du få en uppfattning om hur just du kommer att se ut, säger Dr. Anders Liss, specialist inom Plastikkirurgi.

Art Clinic stödjer Rosa Bandet 2017

2017-10-04

Vi är glada och stolta över att även i år stödja Cancerfondens kampanj Rosa Bandet mot bröstcancer under oktober månad.

Lindra Lipödem med hjälp av fettsugning

2017-07-04

Lipödem är en kronisk störning i fettvävnaden och är med största sannolikhet ärftlig, men genen är inte definierad än. Lipödem drabbar i stort sett endast kvinnor…

Redo för nästa steg?

Fyll i ett sökord och tryck på Enter