Du använder en gammal webbläsare! Uppgradera till en annan webbläsare för att kunna uppleva denna sidan.

Bröstrekonstruktion

Bröstrekonstruktion handlar om återuppbyggande och återskapande kirurgi. På Art Clinic har vi genomfört bröstrekonstruktioner sedan flera år tillbaka och våra plastikkirurger har en gedigen erfarenhet av bröstets form och dess uppbyggnad. Därför blir resultatet efter en rekonstruktion oftast mycket bra. Vi tar stor hänsyn till de särskilda premisser varje patient har och kan anpassa ingreppet efter just dina förutsättningar.

Majoriteten av de patienter som kommer till oss för att få hjälp med en bröstrekonstruktion slussas till oss via landstinget, via våra landstingsavtal, och vi är stolta över att få hjälpa dessa patienter.

Normalisera, återbygga och återskapa

Anledningen till att man som patient önskar en bröstrekonstruktion beror oftast på tidigare bröstcancerkirurgi men det kan också bero på en skada eller missbildning av bröstet. Vi har full förståelse för att ingreppet kan vara ett viktigt steg i en kamp på väg tillbaka efter en svår period eller ett sätt att normalisera, återuppbygga eller återskapa din kvinnliga kropp och dess former. Vi kommer att stödja dig och göra vårt bästa för att du ska få bästa möjliga resultat.

Innan du kan sättas upp till önskad operation måste du komma till en konsultation där du får grundlig information om ingreppet. Vi vill se om du lämpar dig för en operation och vilket resultat vi kan uppnå.

Vi försöker alltid att så realistiskt som möjligt beskriva vad operationen innebär, vad du kan förvänta dig för resultat samt vilka eventuella komplikationer som kan uppstå. Varje operation planeras unikt för dig och utifrån dina förutsättningar.

Individuellt anpassade bröstrekonstruktioner

Vi på Art Clinic kan erbjuda dig alla de olika metoder som finns för att återskapa ditt bröst och detta medför att vi kan anpassa rekonstruktionen för just dig och dina individuella förutsättningar. För en del innebär detta silikonimplantat men för andra kan vi erbjuda bröstrekonstruktion med hjälp av s.k. fettransplantation. Metoden innebär att våra skickliga kirurger förflyttar överskottsfett från exempelvis knän eller sidan av buken och injicerar detta i området där bröstet skall skapas.

Läs mer om Bröstförstoring med implantat här.

Läs mer om Bröstförstoring utan implantat (fettransplantation)

Läs mer om våra landstingsavtal

En rekonstruktion kan givetvis innebära ett återskapande eller återställande ingrepp inom ett annat område än just bröstrekonstruktion (och bröstcancer). Det kan exempelvis vara en fettransplantation för att fylla ut ett område som saknar fettvävnad eller volym, en korrigering av ärr eller en bukplastik. Önskar du mer information om vad vi kan göra för just dig och dina förutsättningar tveka inte att höra av dig till oss.

Varmt välkommen till oss på Art Clinic.

Kundomdömen

Som patient på Art Clinic blir du professionellt omhändertagen på ett personligt sätt. Här kan du läsa mer om vad våra tidigare patienter har att säga om oss!

Heidi, 33 år

Bröstoperation samt fettsugning

”Bästa bästa! Snygga resultat, en grymt duktig Anders Liss och fantastisk personal. Har erfarenhet från flera klinker men Art Clinic Uppsala är mitt val!”

Christina, 55 år

Ögonlocksplastik

”Min MÅ BRA DAG blev dagen jag träffade Peter och hans härliga team på Art Clinic. Jag skulle få hjälp med ett lyft och ordet LYFT sammanfattar även hela min upplevelse såhär efteråt. Jag rekommenderar dem varmt, för bra blev det!”

Nyheter

Art Clinic 10 år i Uppsala

2018-10-01

Ett helt decennium av trygghet, kvalitet och omsorg om våra patienter i Uppsala.

Art Clinic öppnar plastikkirurgisk verksamhet på Sophiahemmet i Stockholm

2018-09-06

Under hösten 2019 öppnar Art Clinic verksamhet inom plastikkirurgi på Sophiahemmet i Stockholm…

Art Clinic rekryterar Vice VD

2018-08-28

Art Clinic förstärker koncernen och anställer en Vice VD, en ny roll som vuxit fram i och med organisationens utveckling och tillväxt…

Redo för nästa steg?

Fyll i ett sökord och tryck på Enter