Du använder en gammal webbläsare! Uppgradera till en annan webbläsare för att kunna uppleva denna sidan.

Bröstrekonstruktion

Bröstrekonstruktion handlar om återuppbyggande och återskapande kirurgi. På Art Clinic har vi genomfört bröstrekonstruktioner sedan flera år tillbaka och våra plastikkirurger har en gedigen erfarenhet av bröstets form och dess uppbyggnad. Därför blir resultatet efter en rekonstruktion oftast mycket bra. Vi tar stor hänsyn till de särskilda premisser varje patient har och kan anpassa ingreppet efter just dina förutsättningar.

Majoriteten av de patienter som kommer till oss för att få hjälp med en bröstrekonstruktion slussas till oss via landstinget, via våra landstingsavtal, och vi är stolta över att få hjälpa dessa patienter.

Normalisera, återbygga och återskapa

Anledningen till att man som patient önskar en bröstrekonstruktion beror oftast på tidigare bröstcancerkirurgi men det kan också bero på en skada eller missbildning av bröstet. Vi har full förståelse för att ingreppet kan vara ett viktigt steg i en kamp på väg tillbaka efter en svår period eller ett sätt att normalisera, återuppbygga eller återskapa din kvinnliga kropp och dess former. Vi kommer att stödja dig och göra vårt bästa för att du ska få bästa möjliga resultat.

Innan du kan sättas upp till önskad operation måste du komma till en konsultation där du får grundlig information om ingreppet. Vi vill se om du lämpar dig för en operation och vilket resultat vi kan uppnå.

Vi försöker alltid att så realistiskt som möjligt beskriva vad operationen innebär, vad du kan förvänta dig för resultat samt vilka eventuella komplikationer som kan uppstå. Varje operation planeras unikt för dig och utifrån dina förutsättningar.

Individuellt anpassade bröstrekonstruktioner

Vi på Art Clinic kan erbjuda dig alla de olika metoder som finns för att återskapa ditt bröst och detta medför att vi kan anpassa rekonstruktionen för just dig och dina individuella förutsättningar. För en del innebär detta silikonimplantat men för andra kan vi erbjuda bröstrekonstruktion med hjälp av s.k. fettransplantation. Metoden innebär att våra skickliga kirurger förflyttar överskottsfett från exempelvis knän eller sidan av buken och injicerar detta i området där bröstet skall skapas.

Läs mer om Bröstförstoring med implantat här.

Läs mer om Bröstförstoring utan implantat (fettransplantation)

Läs mer om våra landstingsavtal

En rekonstruktion kan givetvis innebära ett återskapande eller återställande ingrepp inom ett annat område än just bröstrekonstruktion (och bröstcancer). Det kan exempelvis vara en fettransplantation för att fylla ut ett område som saknar fettvävnad eller volym, en korrigering av ärr eller en bukplastik. Önskar du mer information om vad vi kan göra för just dig och dina förutsättningar tveka inte att höra av dig till oss.

Varmt välkommen till oss på Art Clinic.

Kundomdömen

Som patient på Art Clinic blir du professionellt omhändertagen på ett personligt sätt. Här kan du läsa mer om vad våra tidigare patienter har att säga om oss!

Maria

Plastikkirurgi

”Jag har opererats i Uppsala och kände mig så trygg, blev så väl omhändertagen, och att kunna ringa och rådfråga efter att jag kommit hem kändes så skönt. Dessutom ett fantastiskt resultat efter operation. Vilket härligt superteam allt från receptionist, telefonist, sjuksköterska och kirurg. Rekommenderar er varmt!”

Helene

plastikkirurgi

”Opererat mig vid flera tillfällen hos er nu, både i Göteborg & nu senast i Uppsala. Känt mig trygg och omhändertagen från första mötet och rakt igenom hela processen. Varm, proffsig, lyhörd och otroligt kunnig personal.”

Nyheter

Framtidens plastikkirurgi etableras på Sophiahemmet Sjukhus

2020-03-06

Med en bekräftad ackreditering meddelar Art Clinic att man i februari månad öppnade en klinik på Sophiahemmet Sjukhus och blir därmed en del av Sophiahemmets högkvalitativa vårdutbud.

P4 Jönköping på besök

2020-03-02

Reportern Felix Pettersson, P4 Jönköping fick följa med vår plastikkirurg Dr. Karl Bremer under en operationsdag. Intervjun avhandlar frågor som berör vanliga tankar och fördomar kring plastikkirurgin.

Event i Uppsala 7/11

2019-10-08

Varmt välkommen till en afton full av inspiration inom området ”Lyft fram ditt bästa jag”.
Chans att vinna fina priser bland annat en injektionsbehandling till ett värde av 10 800kr.

Redo för nästa steg?

Fyll i ett sökord och tryck på Enter