Du använder en gammal webbläsare! Uppgradera till en annan webbläsare för att kunna uppleva denna sidan.

Bröstlyft

Vid ett bröstlyft har man som mål att lyfta upp ett hängande bröst, vare sig detta är ett naturligt tillstånd eller ett resultat av amning, viktnedgång eller ålder. Beroende på om patienten är nöjd med existerande volym i bröstet eller kan tänka sig att öka volymen av bröstet i form av en protes så kan det vara ett alternativ. Om man har ett mycket begränsat häng så kan i vissa fall en bröstprotes i sig räcka som enda åtgärd för att korrigera tillståndet, eftersom ett bröstlyft på någon cm åstadkommes med protesen. Det går bra att först göra en bröstförstoring eller ett bröstlyft för att sedan i en andra seans vid behov komplettera med bröstlyft eller bröstprotes om man som patient upplever att detta behövs.

Beroende på graden av häng så kan detta åtgärdas samtidigt med eller utan borttagning av hud. Innan du sätts upp på ett bröstlyft måste du komma till en konsultation hos en av våra specialister i plastikkirurgi, vi ger dig en grundlig information om ingreppet samt lyssnar på dina individuella önskemål inför en eventuell operation.

Vid ett bröstlyft precis som vid en bröstförminskning flyttas oftast bröstvårtan upp samtidigt som överflödig hud avlägsnas. Om vårtgården är oproportionerligt stor i jämförelse med bröstet i övrigt kan vi passa på att förminska även den.

Operationsförlopp – bröstlyft

Bröstlyft utförs i narkos eller lokalbedövning tillsammans med avslappnade mediciner. Bröstlyft i narkos är vanligast. Vi använder oss idag av tre olika operationstekniker när det gäller bröstlyft. Den vanligaste behandlingsmetoden sker med snittföring som är helt lik en bröstreduktion, d.v.s. med ett snitt runt bröstvårtorna samt ett omvänt T under bröstet. Denna teknik ger ett effektivt lyft för patienter som är i behov för ett relativt stort bröstlyft.

Vid mer begränsade häng kan det räcka med en teknik som ger ärr enbart runt bröstvårtan eller runt bröstvårtan och som ett streck rakt nedåt (”lollipop-lyft”). De flesta av dagens tekniker kräveratt bröstvårtan flyttas uppåt och detta medför att det blir ärr runt bröstvårtan. Såren sys ihop och patienten får ett stadigt förband som man bär i ca 6–8 dagar. Operationen tar ca. 1,5–2,5 timme beroende på vilken operationsteknik som används.

Efter ett bröstlyft

Smärtan efter en bröstlyftoperation är oftast medgörlig och de flesta patienterna kan gå hem redan samma dag (vid större operationer övernattar du på kliniken). Man bär en stödjande bh dygnet runt i cirka tre veckor efter sitt bröstlyft. Man bör vara försiktig med fysisk aktivitet under de första två månaderna efter operationen.

Efter framför allt bröstförminskande operationer (bröstlyft, bröstförminskning) så kan man riskera nedsatt känsel i bröstvårtorna, förmågan att kunna amma kan även reduceras. Detta är dock ovanligt. Ärren bleks med tiden och blir oftast diskreta.

För att se några exempel på hur fint resultatet efter ett bröstlyft kan se ut; gå in på våra Före & Efter bilder och välj Bröstlyft (med förstoring (implantat) alt. Bröstlyft utan implantat Bröstförminskning) eller klicka dig vidare på länken nedan:

Bilder bröstlyft med protes

Bilder bröstlyft utan protes/ Bröstförminskning

Avslutningsvis

Alla vi människor är skapta olika och har därmed olika förutsättningar inför en bröstoperation, vi har även olika tycke och smak gällande form och storlek o.s.v. Kom därför gärna väl förbered till din konsultation och försök att så tydlig som möjligt beskriva det resultat du önskar uppnå. Det är då lättare för våra plastikkirurger att ge dig en individuell rådgivning och hjälpa dig mot det resultat du drömmer om.

Art Clinic är idag en av Sveriges ledande specialistkliniker inom estetisk och rekonstruktiv plastikkirurgi.

Våra erfarna plastikkirurger har en lång och gedigen erfarenhet, vi tar oss tid till att lyssna och rådgöra med dig inför val av ev. implantat, storlek samt operationsteknik och utformar operationen efter dina förutsättningar.

Vi önskar dig varmt välkommen till oss på Art Clinic.

Vill du veta mer om våra finansieringslösningar?

Kundomdömen

Som patient på Art Clinic blir du professionellt omhändertagen på ett personligt sätt. Här kan du läsa mer om vad våra tidigare patienter har att säga om oss!

Maria

Plastikkirurgi

”Jag har opererats i Uppsala och kände mig så trygg, blev så väl omhändertagen, och att kunna ringa och rådfråga efter att jag kommit hem kändes så skönt. Dessutom ett fantastiskt resultat efter operation. Vilket härligt superteam allt från receptionist, telefonist, sjuksköterska och kirurg. Rekommenderar er varmt!”

Helene

plastikkirurgi

”Opererat mig vid flera tillfällen hos er nu, både i Göteborg & nu senast i Uppsala. Känt mig trygg och omhändertagen från första mötet och rakt igenom hela processen. Varm, proffsig, lyhörd och otroligt kunnig personal.”

Nyheter

Framtidens plastikkirurgi etableras på Sophiahemmet Sjukhus

2020-03-06

Med en bekräftad ackreditering meddelar Art Clinic att man i februari månad öppnade en klinik på Sophiahemmet Sjukhus och blir därmed en del av Sophiahemmets högkvalitativa vårdutbud.

P4 Jönköping på besök

2020-03-02

Reportern Felix Pettersson, P4 Jönköping fick följa med vår plastikkirurg Dr. Karl Bremer under en operationsdag. Intervjun avhandlar frågor som berör vanliga tankar och fördomar kring plastikkirurgin.

Event i Uppsala 7/11

2019-10-08

Varmt välkommen till en afton full av inspiration inom området ”Lyft fram ditt bästa jag”.
Chans att vinna fina priser bland annat en injektionsbehandling till ett värde av 10 800kr.

Redo för nästa steg?

Fyll i ett sökord och tryck på Enter