Du använder en gammal webbläsare! Uppgradera till en annan webbläsare för att kunna uppleva denna sidan.

Bröstförstoring med kroppseget fett

Med kroppseget material (fettransplantation)

Önskar du en mindre eller naturligare bröstförstoring kan en bröstförstoring utan implantat med kroppseget material d.v.s. en fettransplantation vara ett alternativ för dig. Genom fettsugningsmetoden Body Jet kan vi på Art Clinic tillvarata större mängder av ditt eget kroppsfett, rena det och sedan injicera det i en annan kroppsdel som du önskar fylla ut. Metoden möjliggör att du som patient, under ett operationstillfälle, kan bli av med fettdepåer på in- och utsidan av låren, midja, mage eller höfter och förflytta dina egna fettceller till din byst. Detta innebär att du kan få en naturlig bröstförstoring med egen vävnad, inget främmande material.

Att flytta fettceller och få dem att överleva

Att återanvända fettceller som tas från en del av kroppen med överskott och placera om dessa till en annan del är ingen nyhet i sig, men det har tidigare varit mycket svårt att få fettcellerna att överleva och få volymen att hålla.

Med hjälp av tekniken vid fettsugning med Body Jet kan man förflytta fler intakta fettceller. Det innebär att fler fettceller överlever och att möjligheten för ett bestående resultat, i den kroppsdel de blir injicerade i, ökar.

Man har med tidigare metoder haft problem med att merparten av de förflyttade fettcellerna försvinner med tiden, därför är resultaten från fettransplantationer med fett man tillvara tagit genom fettsugning med Body Jet enastående. Efter en bröstförstoring med kroppseget material (fettransplantation) finns ca 60-80% av de förflyttade fettcellerna på sin nya plats. Efter några månader har fettcellerna integrerat sig med ditt eget kroppsfett.

Den här metoden av förflyttning av eget kroppsfett genom en transplantation skapar inte bara möjligheten att genomföra en helt naturlig bröstförstoring utan det öppnar även för möjligheten att jämna ut, göra ett mini lyft, göra asymmetriska bröst mer symmetriska och lika stora samt genomföra bröstrekonstruktioner hos cancerpatienter som tidigare inte kunnat p.g.a. ärrvävnad och bortstötning av främmande material. Bröstförstoring med kroppseget material – fettransplantation ger dig en förstoring med 100 % naturligt material.

På Art Clinic kan vi utföra den här typen av fettransplantation i narkos vilket innebär att du sover under ingreppet samt att vi inte behöver använda bedövningsmediciner. Det har nämligen visat sig att bedövningsmedicinerna, som man använder när ingreppet genomförs i lokalbedövning, är skadliga för fettcellerna vilket gör att det då blir en mindre volym av det injicerade fettet som överlever i brösten. Genom att välja att utföra ingreppet i narkos ges de bästa förutsättningarna för att det tranplanterade fettet skall överleva på sin nya plats och att vi uppnår bästa möjliga resultat.

Största skillnaden på bröstförstoring med eller utan implantat

Vad är den största skillnaden på en bröstförstoring utan implantat (fettransplantation) och bröstförstoring med implantat (protes)? Den största skillnaden är det 100 % naturliga och kroppsegna materialet, att det är dina egna fettceller som återanvänds vid en bröstförstoring utan implantat. När du väljer att genomföra en bröstförstoring med kroppseget material genom en fettransplantation får du möjligheten att förflytta ditt eget överskott av kroppsfett på oönskade delar av din kropp för att fylla ut dina bröst. Du får på så sätt två ingrepp genomförda vid ett och samma operationstillfälle. Detta innebär också betydligt mindre risk för komplikationer t ex i form av bortstötning och kapselbildning p.g.a. det 100 % naturliga och kroppsegna materialet.

Finns det andra fördelar med metoden?

Ingreppet är minimalinvasivt, det vill säga skonsamt, och lämnar inga stora ärr utan endast små insticksärr där man gått in och fettsugit samt där man injicerat fettet i bysten. Andra fördelar med metoden är att det upplevs som mindre smärtsamt och att man snabbt kommer tillbaka till arbetet efteråt.

Vad är nackdelarna med metoden?

Man kan komma att tappa en del volym om man går ned i vikt. Det går inte att välja en form eller storlek på samma sätt som man kan göra med ett implantat (en protes). Man kan inte förstora mer än ca en halv till en kupstorlek, men man kan upprepa proceduren.

Hur/var lägger ni fettet?

Det transplanterade fettet läggs under huden men ovan bröstkörteln, samt under bröstkörteln ner mot bröstmuskeln. Man injicerar inte direkt in i bröstkörteln utan runt om.

Hur många % av fettet överlever?

Hur mycket av det transplanterade fettet överlever på sikt på den ”nya” platsen? Man räknar med att cirka 50 % av den transplanterade totalvolymen överlever på sikt och ”fastnar”.

Fettdepåer och överskott att ta ifrån

Finns det något speciellt att ta hänsyn till före eller efter ett sådant här ingrepp? Man måste naturligtvis ha fettdepåer som man kan skörda fett ifrån och i övrigt vara frisk.

Måste man fylla på och hur ofta?

Det beror på hur mycket av det transplanterade fettet som fastnar. Man räknar normalt med att man får fylla på en gång vid en normal bröstförstoring. Påfyllningarna görs med 3-4 månaders mellanrum.

Fungerar de på andra områden?

Finns det andra områden som detta fungerar på och kan Art Clinic erbjuda denna metod på fler områden än bröstförstoring? Ja, fettransplantation är en beprövad teknik inom andra områden på kroppen som t ex ansiktet och underben. Metoden kan också användas för att släta ut ojämnheter efter annan kirurgi eller trauma.

Vem är en lämplig patient?

Om du är normalviktig (BMI20-25) samt har små bröst och önskar en förstoring på ca en halv till en kupstorlek kan du vara en lämplig kandidat för detta ingrepp. Din kirurg gör en bedömning av dina förutsättningar och vilken metod som är lämpligast för dig.

Precis som med alla kirurgiska ingrepp finns det komplikationer och risker och dessa går din läkare noga igenom med dig vid konsultationstillfället.

På Art Clinic kan vi erbjuda dig ett flertal metoder för din eventuella bröstförstoring. Din plastikkirurg kommer att göra en personlig bedömning utifrån dina önskemål och förutsättningar. Plastikkirurgen kommer sedan i samråd med dig att välja den bästa metoden för att få ett så naturligt och bra resultat som möjligt.

Varmt välkommen till oss på en personlig konsultation så berättar vi mer.

Vill du veta mer om våra finansieringslösningar?

Kundomdömen

Som patient på Art Clinic blir du professionellt omhändertagen på ett personligt sätt. Här kan du läsa mer om vad våra tidigare patienter har att säga om oss!

Maria

Plastikkirurgi

”Jag har opererats i Uppsala och kände mig så trygg, blev så väl omhändertagen, och att kunna ringa och rådfråga efter att jag kommit hem kändes så skönt. Dessutom ett fantastiskt resultat efter operation. Vilket härligt superteam allt från receptionist, telefonist, sjuksköterska och kirurg. Rekommenderar er varmt!”

Helene

plastikkirurgi

”Opererat mig vid flera tillfällen hos er nu, både i Göteborg & nu senast i Uppsala. Känt mig trygg och omhändertagen från första mötet och rakt igenom hela processen. Varm, proffsig, lyhörd och otroligt kunnig personal.”

Nyheter

Framtidens plastikkirurgi etableras på Sophiahemmet Sjukhus

2020-03-06

Med en bekräftad ackreditering meddelar Art Clinic att man i februari månad öppnade en klinik på Sophiahemmet Sjukhus och blir därmed en del av Sophiahemmets högkvalitativa vårdutbud.

P4 Jönköping på besök

2020-03-02

Reportern Felix Pettersson, P4 Jönköping fick följa med vår plastikkirurg Dr. Karl Bremer under en operationsdag. Intervjun avhandlar frågor som berör vanliga tankar och fördomar kring plastikkirurgin.

Event i Uppsala 7/11

2019-10-08

Varmt välkommen till en afton full av inspiration inom området ”Lyft fram ditt bästa jag”.
Chans att vinna fina priser bland annat en injektionsbehandling till ett värde av 10 800kr.

Redo för nästa steg?

Fyll i ett sökord och tryck på Enter