Du använder en gammal webbläsare! Uppgradera till en annan webbläsare för att kunna uppleva denna sidan.

  • NYHET! TRÄFFA DIN PLASTIKKIRURG VIA VIDEOLÄNK

    • Start Nyheter NYHET! TRÄFFA DIN PLASTIKKIRURG VIA VIDEOLÄNK
2016-04-25

NYHET! TRÄFFA DIN PLASTIKKIRURG VIA VIDEOLÄNK

Art Clinic erbjuder som första privata estetiska klinik möjligheten att konsultera en plastikkirurg via videokonsultation. Du kan nu koppla upp dig via din egen dator och konsulterar en av Art Clinic´s plastikkirurger via länk, vart du än befinner dig.

Videokonsultation framför ett möte på kliniken

– Vi ser tjänsten i första hand som ett komplement till att konsultera på någon av våra kliniker eller konsultationsorter, säger Ronnie Pettersson, VD på Art Clinic.Bor man långt ifrån någon av våra verksamhetsorter eller har svårt att komma ifrån för att åka på en konsultation så finns det ett alternativ. Du kan boka in en tid när du kopplar upp dig och konsulterar en av Art Clinic´s plastikkirurger i ditt eget hem framför din egen dator. På det sättet sparar patienten både tid och pengar. Systemet gör det även möjligt att följa upp patienten efter operationen, vilket bidrar till en ökad tillgänglighet och service till patienterna.

I uppstartsfasen erbjuds videokonsultationer enbart med Art Clinic´s plastikkirurger i Uppsala men på sikt ser vi detta som en kompletterande lösning för hela Sverige. Kanske kan den här lösningen vara en öppning för att vi skall kunna ta emot fler patienter från andra länder som Norge, Danmark och England.

Säkerheten kring konsultationer via videolänk

– Systemet som vi använder oss av är säkert och används redan inom den svenska offentliga vården, säger Ronnie Pettersson.

Eftersom videokonsultationen sker via en krypterad videolänk är det inget som spelas in, sparas någonstans eller kan avlyssnas. Både patienten och plastikkirurgen kommer att börja konsultationen med att legitimera sig. Patienten kan känna sig lika säker på en videokonsultation som på en konsultation på en klinik. Vi skulle aldrig erbjuda tjänsten om vi inte kände oss helt trygga med att den håller den höga kvalitet och patientsäkerhet som vi eftersträvar i hela vår verksamhet, avslutar Ronnie Pettersson.

Art Clinic har redan börjat erbjuda videokonsultationer ut mot sina patienter. Du kan läsa mer om tjänsten här www.artclinic.se/videokonsultation

Se alla nyheter
Redo för nästa steg?

Fyll i ett sökord och tryck på Enter