Du använder en gammal webbläsare! Uppgradera till en annan webbläsare för att kunna uppleva denna sidan.

 • Hur blir jag patient på Art Clinic?

  • Start Hur blir jag patient på Art Clinic?

Privat

Till oss på Art Clinic är du alltid välkommen att söka hjälp som privatpatient. Väljer du att söka till oss som privatpatient kan du kontakta kliniken direkt utan krav på remiss.

Ett besök till ortopedspecialist kostar 950 kr och ett besök till ryggkirurg kostar 2500 kr då det behövs en dubbel läkartid för en ryggundersökning. Som privatpatient får du själv bekosta röntgen och provtagning om det skulle behövas utföras. Här hittar du vår prislista för privatpatienter.

Ett besök till en av våra plastikkirurger kostar 500 kr. Läs mer om våra priser som privat plastikpatient under fliken priser.

Vårdgaranti inom ryggkirurgi, allmän ortopedi och plastikkirurgi

Kliniken har idag avtal inom följande specialiteter:

 • Ryggkirurgi
 • Allmän ortopedi
 • Plastikkirurgi (gäller bröst- och bukplastik)

Om du väntar på en bedömning/operation i ditt hemlandsting och de inte kan uppfylla kravet på att erbjuda dig vård inom vårdgarantin (90 dagar) har du rätt att söka till Art Clinic via så kallat vårdavtal.

Läs mer om vårdgaranti här.

Art Clinic har sedan flera år tillbaka ett nära samarbete med regionsjukvården och har avtal med flera regioner. Det är samma patientavgift som gäller som om du hade sökt vård i din region, högkostnadskort och frikort gäller. Sjukresor ingår men du får betala din egenavgift.

Hur blir jag vårdgarantipatient?

 • För att kunna bli patient hos oss krävs en remiss skickad från din vårdcentral, företagshälsovård, privatläkare eller från dig själv en sk Egenremiss för vårdgaranti till ortopeden i din region så att du hamnar i kön för mottagningsbesök eller operation.
 • Om väntetiden är mer än 90 dagar har du möjlighet att välja annan vårdgivare.
 • När du fått din remissbekräftelse från sjukhuset om väntetiden ringer du Vårdgarantiservice i din region och ber om en vårdgarantisedel till Art Clinic.
 • När vårdgarantisedeln och remissen är registrerad hos oss kontaktar vi dig för vidare handläggning.

Valfrihet inom ortopedi

Art Clinic har ett landstingsavtal med Region Halland inom ortopedi som gör att du kan söka direkt till oss för dina ortopediska besvär (dock ej rygg). Den nya patientlagen ger dig rätt att söka öppenvård i hela landet, så även om du inte bor i Halland kan du söka hjälp hos oss för dina ortopediska besvär via vårt landstingsavtal.

Fyll i en egenremiss och skicka sedan remissen till direkt till oss (istället för till ditt landsting) så kommer vi att kalla dig till ett bedömningsbesök.

Väljer du att komma till Art Clinic som valfrihetspatient gäller samma patientavgifter som om du hade sökt vård i din egen region. Högkostnadsskydd och frikort gäller.

Hur blir jag valfrihetspatient?

 • För att kunna bli patient hos oss krävs en remiss skickad från din vårdcentral, företagshälsovård, privatläkare eller från dig själv en sk egenremiss till sjukhuset i din region  så att du hamnar i kön för mottagningsbesök eller operation.
 • Ring till valfrihetkontoret i din region för att få information om hur du går tillväga för att få en betalningsförbindelse på valfrihet till Art Clinic.
 • När du fått en betalningsförbindelse skall den skickas till Art Clinic
 • När betalningsförbindelsen är registrerad hos oss kontaktar vi dig för vidare handläggning.

Sjukvårdsförsäkring

Har du en sjukvårdsförsäkring ringer du ditt försäkringsbolag och anmäler dina besvär. Art Clinic har ett nära samarbete med samtliga försäkringsbolag. Försäkringsbolaget hjälper dig sedan att boka en snabb tid till en av våra specialistutbildade läkare för undersökning och eventuella utredningar.

Vid undersökningen ställs en diagnos med förslag på fortsatt behandling. Därefter tar försäkringsbolaget ett beslut om din försäkring täcker den rekommenderade behandlingsförslaget.

Om din försäkring inte täcker skadan finns följande alternativ:

 • Vi skickar en remiss till landstinget och vården får utföras inom den offentliga vården.
 • Betala behandlingen privat med bruttoavdrag.

Har du några frågor eller funderingar så tveka inte att kontakta kliniken. Ring in till oss på 010-499 86 00 så hjälper vi dig.

Varmt välkommen till oss på Art Clinic

Redo för nästa steg?

Fyll i ett sökord och tryck på Enter