Du använder en gammal webbläsare! Uppgradera till en annan webbläsare för att kunna uppleva denna sidan.

De Quervains sjukdom

De Quervains sjukdom beror på en svullnad kring två av tummens muskelsenor som löper på utsidan av handleden. Det är vanligt hos småbarnsföräldrar som bär sitt barn långa stunder men besvären kan även uppkomma av annan belastning av handled och tumme. Symtomen vid De Quervains sjukdom är ömhet över senorna och smärta vid sidoböjning mot lillfingersidan. Behandlingen i första hand består av antiinflammatorisk medicin, kortisoninjektion samt avlastande stödskena. Undvik moment som förvärrar symtomen. Vid utebliven effekt av ovanstående behandling kan operation utföras. Operationen innebär en klyvning av det senfack som omger senorna.

Förberedelser inför operation

Information om förberedelser inför operationen får du hemskickad till dig i samband med att du anmäls för operation men du kan även hitta delar av denna information på hemsidan under PATIENTINFORMATION.

På operationsdagen

Operationsdagen på Art Clinic börjar med ett inskrivningssamtal och du förbereds för operation. Operatören samtalar med dig innan operationen. Operationen sker i narkos eller lokalbedövning och tar ca 30 minuter. Väntetid kan förekomma på operationsdagen.

Efter operationen

Du kan åka hem ett par timmar efter operationen. För optimal smärtlindring får du de recept du behöver innan hemgång. Operationssåret omges av ett förband yttre och ett inre förband. Du kan ta av det yttre efter två dagar men det inre ska sitta kvar tills stygnborttagningen som sker på Art Clinic 14 dagar efter operationen. Täck över förbandet när du ska duscha, t ex med en plastpåse och gummiband. Undvik att bada tills såren är helt läkta. Håll gärna handen högt för att minska svullnad. Det är viktigt att röra på fingrarna och axeln så mycket som smärtan tillåter. Sjukskrivningens längd varierar beroende på vilket arbete du har men är vanligast 2-4 veckor. Du får inte lyfta tungt de första fyra veckorna.

Varmt välkommen till Art Clinic!

Kundomdömen

Som patient på Art Clinic blir du professionellt omhändertagen på ett personligt sätt. Här kan du läsa mer om vad våra tidigare patienter har att säga om oss!

Annie

Ryggoperation

”Toppenbemötande redan från att jag gick in genom dörren! Stort tack till Max Tenne för att du förstod att jag led av smärta trots att jag kan gå och lyfta mina ben och för de samtal innan på kliniken och i telefon. Tack för att ni är så lösningsorienterade och sätter mig som patient i fokus. Tack till team Pavel Neumann i Göteborg för all hjälp i samband med min ryggoperation. Att leva utan smärta var något som jag aldrig trodde var möjligt men mina ögon fylls av tårar som rinner av glädje och ej av sorg. Lyckan är obeskrivlig!”

Minerva, 28 år

Steloperation

”Flera års tid med mycket smärta/plåga i ländryggen. Ingen som ville operera mig. Flera års sjukskrivning då jag inte klarade av att jobba. Mest hemma bara. Sen väntade jag länge på operationstid på sjukhuset där de inte hade några tider, som tur var skickades min remiss till slut till Art Clinic Göteborg. Och det var jag tacksam över eftersom det var det jag önskade mig!

Tack vare Art Clinic och en härlig kirurg som sa att han kunde hjälpa och steloperera mig, kom glädje tårar! Den 9/3-15 blev jag stelopererad. Tack härliga, snälla, omtänksamma personalen på kliniken. Tack vare operationen så har jag kunnat börja arbeta och fått tillbaka mitt liv.

Nyheter

Art Clinic växer och får ny styrelseordförande

2019-04-09

Carola Lemne har varit VD för några av Sveriges främsta sjukhus och vårdorganisationer.

Art Clinic öppnar verksamhet på Sophiahemmet i Stockholm

2018-09-06

Under hösten 2019 öppnar Art Clinic verksamhet inom plastikkirurgi på Sophiahemmet i Stockholm…

Art Clinic rekryterar Vice VD

2018-08-28

Art Clinic förstärker koncernen och anställer en Vice VD, en ny roll som vuxit fram i och med organisationens utveckling och tillväxt…

Redo för nästa steg?

Fyll i ett sökord och tryck på Enter