Du använder en gammal webbläsare! Uppgradera till en annan webbläsare för att kunna uppleva denna sidan.

  • DermaPen – Ny behandling hos Art Clinic

2017-09-18

DermaPen – Ny behandling hos Art Clinic

Kanske har du redan hört talas om begreppet DermaPen eller micronålsbehandling, men vad är det egentligen och hur går en behandling till?

Kort sagt kan man säga att Dermapen är en avancerad micronåls-behandling som med hjälp av 12 sterila nålar stimulerar huden på olika sätt som t ex att öka hudens egen produktion av kollagen och därmed minska fina linjer och slapp hud, minska pigmenteringar, förbättra ärr mm. Behandlingen är avsedd i första hand för ansiktet men händer, hals och dekolletage kan även behandlas. Aktiva ämnen slussas ned genom de microkanaler som bildats, samtidigt som det sker en naturlig reaktion då kroppen vill reparera skadan; det är då tillväxtfaktorer frigörs och celler i huden börjar producera nytt kollagen.

Den stimulering av  hudens celler som en Dermapen-behandling bidrar till kan liknas vid effekten av fraktionerad laser, men med kortare återhämtningstid. Behandlingsmetoden är också mer djupgående än en exempelvis kemisk peeling.

”Fördelen med en Dermapen-behandling är att den även kan utföras på alla hudtyper/ hudfärger året om”  Säger Pernilla Larsson, Certifierad hudterapeut på Art Clinic

Dermapen har en rad olika användningsområden framför allt för att behandla följande indikationer:
– Rynkor och fina linjer
– Acneärr
– Upphöjda ärr
– Pigmenteringar

”Huden är ett långsamt organ så räkna inte med en ”quick fix. ”4-6 behandlingen med en månads intervall, är det vi rekommenderar för bästa möjliga resultat. Av de kunder vi redan behandlat har vi dock ibland sett väldigt positiva resultat även tidigare än så” Säger Gunilla Windh, legitimerad sjuksköterska på Art Clinic.

Varmt välkommen att boka en tid för konsultation här.

Se alla nyheter
Redo för nästa steg?

Fyll i ett sökord och tryck på Enter