Du använder en gammal webbläsare! Uppgradera till en annan webbläsare för att kunna uppleva denna sidan.

Retinolpeeling NeoStrata

Vår retinolpeeling från NeoStrata (NeoStrata Prosystem Retinol Peel) är en högeffektiv peeling som innehåller 3 % retinol samt Aminofil och NeoCitriate vilket jobbar volymstimulerande.

Peelingen exfolierar huden, förbättrar hudens struktur, klarhet, spänst och hudton. Den kan även med fördel användas på en oren/aknebenägen hud och är en bra kompletterande behandling till Dermapen- och Skinboosterbehandling.

Behandling med retinolpeeling

Peelingen appliceras vid besöket på kliniken och tvättas av hemma efter ca 3-8 timmar eller morgonen därpå beroende på hudtyp.

En fjällning av huden syns normalt efter 2-4 dagar och kan hålla i sig upp till ca en vecka.

Innan behandling

Personer som regelbundet använder hudvårdsprodukter med retinoider och/eller höga koncentrationer av exfolierande ingredienser som AHA, kan ha en ökad sensitivitet för retinolpeeling. Beroende på hudtyp och känslighet bör man upphöra med denna typ av produkter i några dagar till en vecka innan behandling.

Jobbar man med andra typer av behandlingar som IPL, fillers, botox, microdermabrasion eller Dermapen och önskar addera retinolpeelingen från NeoStrata så är tidsmarginalen mycket viktig så att huden får återhämta sig mellan dom olika behandlingarna.

Huden får inte vara solsvedd, irriterad, skadad eller nyrakad vid behandlingstillfället. Patienter som är gravida eller ammar behandlas inte.

Hur går en behandling med retinolpeeling till?

Vid behandlingstillfället tvättar patienten själv av eventuellt smink (remover finns att låna hos oss). Därefter förbereds huden med pre-peel cleanser för att neutralisera hudens pH- värde. Vaselin appliceras vid ögonbryn, runt ögat, mun, öron & ev. vid näsvingarna för att skydda dessa känsliga områden. Därefter appliceras retinolpeelingen. Du kommer inte att känna något obehag på huden men det kommer att dofta starkt eftersom retinolen är löst i alkohol.

Huden kommer att övervakas en stund efter applicering och eventuell kvarvarande peeling klappas in i huden. Efteråt appliceras inte någon produkt på huden och man ska vara försiktig med pannband/huvudbonad.

Efter behandling

Efter behandlingen ska man undvika solexponering tills huden är återhämtad. Man ska vara försiktig med bastu, varma bad och vaxning tills fjällningen har avtagit. Undvik hård fysisk träning i 48 timmar.

Du tvättar av retinolpeelingen efter ca 3-8 timmar eller morgonen därpå, beroende på hudtyp samt när den applicerades på kliniken. Detta kommer du och din behandlare att diskutera vid behandlingstillfället. Huden kan vara känslig efter att peelingen avlägsnats, applicera därför endast NeoStratas produkter med PHA under den kommande veckan.

Vi rekommenderar Bionic Face Serum och Bionic Face Cream både morgon och kväll. Observera att solskydd ska användas på dagtid och aktiv solning ska undvikas. Normalt produktprogram kan användas efter ca en vecka.

Ny retinolpeeling kan utföras efter ca 6-8 veckor. För maximalt resultat rekommenderar vi att man utför tre behandlingar. Behandlingsperioden är september – mars.

Hos oss på Art Clinic utförs behandlingen med retinolpeeling från NeoStrata endast av leg. sjuksköterskor och hudterapeuter som genomgått en specifik utbildning för produkten och behandlingsmetoden.

Har du frågor om vår behandling med retinolpeeling från NeoStrata tveka inte att kontakta oss eller boka in en kostnadsfri konsultation till någon av våra behandlare.

Boka din konsultation retinolpeeling idag!

Kundomdömen

Som patient på Art Clinic blir du professionellt omhändertagen på ett personligt sätt. Här kan du läsa mer om vad våra tidigare patienter har att säga om oss!

Hans, 48 år

Svettbehandling armhålor

”Jag har sedan en längre period besvärats av svett i armhålan, till trots för att jag har provat ett antal olika deodoranter har jag inte blivit kvitt mitt problem. Efter en rekommendation från en vän provade jag på att få injicera armhålorna och jag måste säga att detta var helt fantastiskt. Jag är nu fri från svettiga armhålor och problem med missfärgning av skjortor etc. Kan varmt rekommendera denna behandling!”

Åsa, 39 år

Injektionsbehandlingar

”Innan jag valde att behandla mig upplevde jag att min panna var äldre än vad jag kände mig och att min hy kändes lite matt och tråkig. Nu efter mina behandlingar på Art Clinic så känner jag mig väldigt nöjd. Min pannas veck är inte längre så djupa och min hy har fått en helt ny lyster och glöd!”

Nyheter

Event i Uppsala 7/11

2019-10-08

Varmt välkommen till en afton full av inspiration inom området ”Lyft fram ditt bästa jag”.
Chans att vinna fina priser bland annat en injektionsbehandling till ett värde av 10 800kr.

Hjälp oss att bli bättre

2019-11-14

Hjälp oss att bli bättre genom att besvara några frågor och få chansen att vinna* en injektionsbehandling värd 11 400 kr!
Första 50 genomförda enkäterna får dessutom bio för två.

Art Clinic växer och får ny styrelseordförande

2019-04-09

Carola Lemne har varit VD för några av Sveriges främsta sjukhus och vårdorganisationer.

Redo för nästa steg?

Fyll i ett sökord och tryck på Enter