Du använder en gammal webbläsare! Uppgradera till en annan webbläsare för att kunna uppleva denna sidan.

Gummy smile

Gummy smile är ett uttryck för när man visar väldigt mycket tandkött ovanför tandraden när man ler. Detta behandlas med hjälp av botulinum toxin som får området ovanför överläppen att komma längre ner och täcka tandköttet.

Behandla gummy smile utan att operera

Många tror att operation eller tandreglering är den enda utvägen om man är född med ett leende som visar upp tandköttet ovanför tandraden men så är alltså inte fallet. Ett så kallat gummy smile går även att behandla med botulinum toxin som slappnar av muskelaktiviteten i ett område och får överläppen att sjukna längre ner och täcka upp tandköttet. Om det går att behandla med botulinum toxin i just ditt fall beror helt på individuella förutsättningar. Beror ditt gummy smile på en stark muskulatur i överläppen så går det oftast att behandla.

Är utgångsläget en stark muskel i kombination med en tunn överläpp så kan man motverka detta genom att kombinera en botulinum toxin behandling med en behandling med fillers i överläppen. På så sätt täcker man upp tandköttet i två steg och upphäver effekten av ditt gummy smile.

För att avgöra om vi kan hjälpa just dig och din situation måste du boka in en konsultation så att vi får se över dina individuella förutsättningar.

Behandling av gummy smile med botulinum toxin

Innan behandlingen kommer din behandlare att prata med dig om smärtlindring. Eftersom alla människor har olika preferenser och känslighet finns det olika alternativ att välja på som t.ex. bedövningskräm, nervblockad (liknande den hos tandläkaren) eller nedkylning med is. Du kommer även att fotograferas.

Själva behandlingen går till så att man lägger ett par stick i muskeln nedanför näsan. Det kan sedan ta upp till 14 dagar innan man ser en förbättring.

Vanligtvis bokar vi in dig på ett återbesök efter 14 dagar för att se hur det ser ut och om behandlingen behöver kompletteras.

Hur länge håller en behandling av gummy smile med botulinum toxin?

En behandling av gummy smile med botulinum toxin håller ca 3-6 månader. För att få ditt resultat att hålla så länge som möjligt efter det första behandlingstillfället rekommenderar vi en påfyllnad efter 3 månader.

Viktigt att veta innan man behandlar sitt gummy smile med botulinum toxin

Precis som inför alla injektionsbehandlingar skall du försäkra dig om att du går till en klinik där samtliga injektionsbehandlare är medicinskt utbildade och är leg. sjuksköterskor eller leg. läkare. Försäkra dig om att de produkter som används är välbeprövade och godkända.

På Art Clinic värderar vi patientsäkerheten mycket högt och vi erbjuder endast muskelavslappnandeprodukter av högsta kvalitet. Vi använder oss uteslutande av produkter som är CE märkta, välbeprövade och mycket noga utvalda. Våra två leverantörer är de absolut största på marknaden. Samtliga Art Clinic´s behandlare är leg. sjuksköterskor eller leg. läkare och är certifierade av Estetiska Injektionsrådet.

Har du fler frågor eller funderingar om behandling av gummy smile med botulinum toxin eller någon annan av våra behandlingar så boka in dig på en kostnadsfri konsultation med någon av våra leg. sjuksköterskor så berättar vi mer om vad vi kan göra för just dig.

Varmt välkommen till oss på Art Clinic.

Kundomdömen

Som patient på Art Clinic blir du professionellt omhändertagen på ett personligt sätt. Här kan du läsa mer om vad våra tidigare patienter har att säga om oss!

Hans, 48 år

Svettbehandling armhålor

”Jag har sedan en längre period besvärats av svett i armhålan, till trots för att jag har provat ett antal olika deodoranter har jag inte blivit kvitt mitt problem. Efter en rekommendation från en vän provade jag på att få injicera armhålorna och jag måste säga att detta var helt fantastiskt. Jag är nu fri från svettiga armhålor och problem med missfärgning av skjortor etc. Kan varmt rekommendera denna behandling!”

Åsa, 39 år

Injektionsbehandlingar

”Innan jag valde att behandla mig upplevde jag att min panna var äldre än vad jag kände mig och att min hy kändes lite matt och tråkig. Nu efter mina behandlingar på Art Clinic så känner jag mig väldigt nöjd. Min pannas veck är inte längre så djupa och min hy har fått en helt ny lyster och glöd!”

Nyheter

Event i Uppsala 7/11

2019-10-08

Varmt välkommen till en afton full av inspiration inom området ”Lyft fram ditt bästa jag”.
Chans att vinna fina priser bland annat en injektionsbehandling till ett värde av 10 800kr.

Hjälp oss att bli bättre

2019-11-14

Hjälp oss att bli bättre genom att besvara några frågor och få chansen att vinna* en injektionsbehandling värd 11 400 kr!
Första 50 genomförda enkäterna får dessutom bio för två.

Art Clinic växer och får ny styrelseordförande

2019-04-09

Carola Lemne har varit VD för några av Sveriges främsta sjukhus och vårdorganisationer.

Redo för nästa steg?

Fyll i ett sökord och tryck på Enter