Du använder en gammal webbläsare! Uppgradera till en annan webbläsare för att kunna uppleva denna sidan.

DermaPen

Dermapen är en avancerad micronåls-behandling (microneedling) som med hjälp av 12 sterila nålar stimulerar huden på olika sätt som t ex att öka hudens egen produktion av kollagen och därmed minska fina linjer och slapp hud, minska pigmenteringar, förbättra ärr mm. Behandlingen är avsedd i första hand för ansiktet men händer, hals och dekolletage kan även behandlas. Aktiva ämnen slussas ned genom de microkanaler som bildats, samtidigt som det sker en naturlig reaktion då kroppen vill reparera skadan; det är då tillväxtfaktorer frigörs och celler i huden börjar producera nytt kollagen.

Konsultation inför din behandling med DermaPen

När du söker till Art Clinic för en DermaPen-behandling är det första steget att boka in dig på en konsultation till en av våra auktoriserade hudterapeuter eller legitimerad sjuksköterska där vi lägger upp en behandlingsplan anpassad för just dig.

När du träffar din behandlare på Art Clinic så går ni tillsammans igenom ditt behandlingsbehov, vilket resultat du eftersträvar och vilka effekter vi kan uppnå med behandlingen. Kom förbered och tänk igenom vilka frågor du har om behandlingen generellt.

Behandling med DermaPen

Du kommer att få frågor om din eventuella sjukdomshistoria och om du genomgått andra liknande behandlingar. Dermapen-behandling är en micronålsbehandling där man med hjälp av sterila nålar, som förs över huden, slussar ner aktiva ämnen. Samtidigt skapar man en kontrollerad skada i huden som stimulerar hudens celler att reparera skadan genom att frigöra tillväxtfaktorer och producera mer kollagen. Den stimulering av hudens celler som en Dermapen-behandling bidrar till kan liknas vid effekten av fraktionerad laser, men med kortare återhämtningstid. Behandlingsmetoden är också mer djupgående än en exempelvis kemisk peeling. Att kombinera Dermapen-behandlingar med skin booster-behandling är det mest gynnsamma sättet att behandla fina linjer och rynkor.

Dermapen har en rad olika användningsområden, framför allt kan Dermapen förbättra:

– Rynkor och fina linjer

– Acneärr

– Upphöjda ärr

– Pigmenteringar

Efter din behandling med DermaPen

Att skydda huden efter behandlingen:

  • Om rodnad, svullnad, torrhet och ev flagning.
  • Gå igenom produkterna i Neostratakitet som ska användas de tre första dagarna och solskydd – 50 SPF de närmaste 48 timmarna efter behandling.
  • Ingen rakning 12 tim före behandling och sedan först när huden är läkt.
  • Ingen make-up på 12-24 tim beroende på behandlingsdjupet.

48 timmar efter bör nedan undvikas:

  • Solning/solarium
  • Hård fysisk träning
  • Utomhus bad eller i swimmingpool
  • Andra hudvårdsbehandlingar
  • Brun-utan-sol
  • Tatuering

Varmt välkommen till oss på Art Clinic!

 

 

 

 

 

Kundomdömen

Som patient på Art Clinic blir du professionellt omhändertagen på ett personligt sätt. Här kan du läsa mer om vad våra tidigare patienter har att säga om oss!

Hans, 48 år

Svettbehandling armhålor

”Jag har sedan en längre period besvärats av svett i armhålan, till trots för att jag har provat ett antal olika deodoranter har jag inte blivit kvitt mitt problem. Efter en rekommendation från en vän provade jag på att få injicera armhålorna och jag måste säga att detta var helt fantastiskt. Jag är nu fri från svettiga armhålor och problem med missfärgning av skjortor etc. Kan varmt rekommendera denna behandling!”

Åsa, 39 år

Injektionsbehandlingar

”Innan jag valde att behandla mig upplevde jag att min panna var äldre än vad jag kände mig och att min hy kändes lite matt och tråkig. Nu efter mina behandlingar på Art Clinic så känner jag mig väldigt nöjd. Min pannas veck är inte längre så djupa och min hy har fått en helt ny lyster och glöd!”

Nyheter

Event i Uppsala 7/11

2019-10-08

Varmt välkommen till en afton full av inspiration inom området ”Lyft fram ditt bästa jag”.
Chans att vinna fina priser bland annat en injektionsbehandling till ett värde av 10 800kr.

Hjälp oss att bli bättre

2019-11-14

Hjälp oss att bli bättre genom att besvara några frågor och få chansen att vinna* en injektionsbehandling värd 11 400 kr!
Första 50 genomförda enkäterna får dessutom bio för två.

Art Clinic växer och får ny styrelseordförande

2019-04-09

Carola Lemne har varit VD för några av Sveriges främsta sjukhus och vårdorganisationer.

Redo för nästa steg?

Fyll i ett sökord och tryck på Enter