Du använder en gammal webbläsare! Uppgradera till en annan webbläsare för att kunna uppleva denna sidan.

  • Art Clinic och MVI inleder partnerskap för tillväxt och utveckling

    • Start Nyheter Art Clinic och MVI inleder partnerskap för tillväxt och utveckling
2018-02-05

Art Clinic och MVI inleder partnerskap för tillväxt och utveckling

Göteborg den 5:e februari 2018

Art Clinic och MVI inleder partnerskap för tillväxt och utveckling

MVI har gått in som delägare och partner till ägarna av Art Clinic. Syftet är att med förstärkt kapitalbas underlätta ytterligare tillväxt och utveckling av Art Clinics redan framgångsrika verksamhet. Inga förändringar förväntas ske i driften av den befintliga verksamheten utan strategin framåt kommer att handla om fortsatt expansion i befintlig och ny verksamhet. Samtliga tidigare ägare av Art Clinic kvarstår som delägare. VD Ronnie Pettersson samt alla ledande befattningshavare stannar också kvar i bolaget i sina nuvarande befattningar.

”Vi i MVI teamet har jobbat med projektet kring Art Clinic i 5 månader. Art Clinic är ett väldigt välskött bolag i en framtidsbransch som adderar ett väldigt intressant komplement till vår befintliga investeringsportfölj. Vi ser fram emot att tillsammans med ledningen för Art Clinic jobba hårt med att utveckla bolaget till det främsta i sin bransch i Sverige”
Stefan Karlsson, Partner i MVI.

”Jag är oerhört stolt över den utveckling och den vård och omsorg som erbjuds på Art Clinic. Vi har en fantastisk personal och koncernens fokus på kvalitet, trygghet, omsorg har sedan start mottagits mycket positivt av marknaden. Vi är fortfarande i början av vår resa, tillsammans med MVI kan vi fortsätta vår ambitiösa plan för tillväxt och utveckling av koncernen”
Ronnie Pettersson, VD och delägare i Art Clinic.

Art Clinic är en av landets ledande specialistkliniker och erbjuder specialistvård med professionellt omhändertagande och personlig service, verksamheten bedrivs inom en rad olika specialiteter bl.a. ortopedi, ryggkirurgi, estetisk & rekonstruktiv plastikkirurgi, samt injektionsbehandlingar.

Företaget grundades 1999 och finns idag representerade på bl.a. följande orter: Göteborg, Uppsala och Jönköping. Mottagningsverksamhet finns även på ett flertal orter i landet.

Förutom privatbetalande patienter kommer patienter till klinikerna via remiss från Landstingen samt från landets ledande försäkringsbolag via s.k. sjukvårdsförsäkringar.

Omsättningen 2017 var 239 miljoner kr, Art Clinic har idag ca 140 st. fastanställda medarbetare.

MVI utvecklar svenskt näringsliv genom att investera i mindre bolag och underlätta deras tillväxt och därigenom bygga starka bolag i Sverige. MVI är erkänt duktiga på att genomföra kostnadseffektiva investeringar med god avkastning till ägarna. MVI arbetar aktivt med värdeskapande i sina bolag via sitt stora nätverk av seniora industrialister.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Stefan Karlsson, partner MVI.

Tel: +46 70 601 00 39, stefan.karlsson@mvi.se

Ronnie Pettersson, VD Art Clinic.

Tel: +46 70 958 05 18, ronnie.pettersson@artclinic.com

 

Se alla nyheter
Redo för nästa steg?

Fyll i ett sökord och tryck på Enter