Du använder en gammal webbläsare! Uppgradera till en annan webbläsare för att kunna uppleva denna sidan.

  • 3D-simulering

3D-simulering vid plastikkirurgiska ingrepp

Att konsultera en estetisk plastikkirurg angående ditt önskade ingrepp är lite som att gå till skräddaren. Du har en målsättning som du vill förklara och förverkliga, och du förväntar dig att få råd om vad som är möjligt och vad som passar bäst på din kropp. På Art Clinic kommer vi utifrån din kropp och dina önskemål att rekommendera dig den bästa lösningen och gäller det en bröstförstoring hjälper vi dig att välja implantat och operationsmetod.

För att hjälpa dig att bättre förstå hur resultatet skulle kunna bli erbjuder Art Clinic en unik möjlighet med 3D-simulering som en del av din konsultation. Med tekniken vi använder kan vi visa dig 3D-animationer både på bild och med VR-glasögon. Med glasögonen får du möjlighet att se din egen kropp och resultatet av ditt ingrepp i 360 graders vinkel. 3D-kameran kan med fördel hjälpa oss att simulera resultatet av ett antal olika ingrepp, men främst använder vi tekniken för  bröstkirurgiska ingrepp (bröstlyft, förminskning/förstoring). Med hjälp av modern teknologi får du se exempel på hur du skulle kunna se ut efter ditt ingrepp, redan innan du genomgått operationen. 3D-simuleringsteknologin har utvecklats starkt de senaste åren och har blivit ett ovärderligt hjälpmedel för att underlätta kommunikationen mellan dig och din plastikkirurg. 3D-simuleringen ska dock ses som ett komplement under din konsultation och diskussionen med din kirurg är minst lika viktig för att gemensamt sätta ett mål för din operation.

Det är viktigt att komma ihåg att alla kirurgiska ingrepp innebär en viss osäkerhet kring hur slutresultatet blir efter läkningen, och att varje kropp och dess förutsättningar är unik. 3D-tekniken är ett verktyg som ger dig en vision av resultatet och det går ej att garantera att man uppnår det resultat som visuellt visas via applikationen och VR-glasögonen.

Hur går det till?

Vid konsultationen kommer din kirurg att skanna din kropp/ditt ansikte med en 3D-kamera, beroende på vad du önskar förändra. Det tar några sekunder och blir liksom fotografering och mätning en naturlig del av konsultationen och orsakar dig inga extra besvär.

Tillsammans kan ni sedan titta på en datorsimulerad tredimensionell modell av hur ditt resultat efter operation eller behandling skulle kunna bli. Ni kan vända och vrida på modellen 360 grader i alla riktningar, för att ge en bild av det slutgiltiga resultatet. Gäller det en bröstförstoring kan ni laborera med olika typer av implantat och storlekar på dessa för att tillsammans komma fram till vilket alternativ som är bäst för dig. När bilderna matats in i applikationen kommer du också kunna få se resultatet genom ett par VR-glasögon, där du kan se dig själv i 360 grader.

Även om ingen teknik i världen till 100 % kan förutse hur resultatet blir efter läkningen, så är våra kirurgers erfarenhet att 3D-simulering verkligen hjälper dig som patient att få en så bra bild som möjligt över hur ditt resultat förväntas bli.

Hur gör jag som vill genomgå en 3D-simulering?

3D-kameran är en naturlig del av din plastikkirurgiska konsultation hos Art Clinic (med undantag för vissa ingrepp) och du är välkommen att boka tid på någon av våra kliniker.

Varmt välkommen till Art Clinic!

 

Redo för nästa steg?

Fyll i ett sökord och tryck på Enter